Ce note a luat Ceaușescu la bac. Astăzi, ar fi mers la UNTOLD pe gratis

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Arhivele Naționale ale României au publicat, în trecut, diploma de bacalaureat și probele scrise ale lui Nicolae Ceaușescu.

Fostul dictator comunist a susținut examenul de maturitate la vârsta de 47 de ani, în noiembrie 1965, la doar 8 luni după ce a preluat puterea politică în țară.

Ceaușescu a obținut nota maximă, 10, la toate probele.

1. Sursa: Arh... (ceausescu3_50112500.jpg)

Sursa: Arhivele Naționale ale României, Facebook

Subiectele la proba de Limba română au fost: "Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu" și "Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri".

3. Sursa: Arh... (ceausescu2_00853900.jpg)

Sursa: Arhivele Naționale ale României, Facebook

La proba de Matematică, dictatorul a avut de rezolvat două probleme.

2. Sursa: Arh... (ceausescu_27222500.jpg)

Sursa: Arhivele Naționale ale României, Facebook

Diploma de bacalaureat a lui Ceaușescu, precum și lucrările sale scrise, pot fi consultate la Arhivele Naționale ale României din București.

Publicarea acestor documente a stârnit controverse, unii considerând că este o tentativă de a reabilita imaginea fostului dictator. Alții, dimpotrivă, apreciază că documentele oferă o perspectivă importantă asupra vieții și educației lui Ceaușescu.

În plus, faptul că a obținut nota maximă la ambele probe ridică semne de întrebare cu privire la condițiile în care s-a susținut examenul. Poate că cineva i-a suflat în cască?

10 la bac te trimite la UNTOLD

"Creatorii UNTOLD sunt alături de elevii de 10 ai României într-o nouă iniţiativă Bac de 10, cea mai longevivă campanie de încurajare a performanţei prin educaţie. Performanţa elevilor de 10 va fi recompensată cu experienţe memorabile şi anul acesta, cei care obţin 10 la examenul de Bacalaureat sunt recompensaţi cu abonament General Access pentru cele patru zile de UNTOLD", se arată într-un comunicat trimis de organizatorii festivalului, potrivit Agerpres.

Iniţiatorii campaniei cred în puterea educaţiei, iar în ultimii 9 ani, organizatorii UNTOLD au oferit acces gratuit şi experienţe unice unui număr de peste 1.500 de absolvenţi de 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel