Săptămâna trecută a avut loc un accident în judeţul Sibiu între un TIR încărcat cu navete de bere şi un autocar plin cu muncitori.
Accidentul a avut loc la Porumbacu de Jos, în județul Sibiu, unde un TIR încărcat cu ambalaje de sticlă a derapat într-o curbă. Remorca sa a lovit autocarul.
Grigore Rebrișorean, șofer de rezervă al autocarului: „A fost o fracțiune de secundă, am văzut doar camionul venea cu viteză, ploua, a trecut de axul drumului, cu spatele, colegul încercând să ocolească, totuși a atins colțul din spate al remorcii de la camion.”
Partea din față a autocarului a fost distrusă în totalitate, iar șoferul de 33 de ani a fost prins între bucățile de caroserie și parbriz. Două femei, de 19 și 38 de ani, sunt și ele grav rănite. Alți pasageri s-au ales cu o sperietură groaznică și vânătăi, după ce s-au lovit de scaune ori de navetele cu sticle ajunse pe culoarul autocarului, transmite ŞtirileProTV.ro.
"Problema a fost la navetele de bere, că alea au plecat în derapaj. Asta ţine de programele de pregătire ale şoferilor profesionişti din România, care sunt ZERO din punctul meu de vedere. Atestatele profesionale nu au nicio legătură cu conducerea defensivă şi cu siguranţa adevărată. Iar cei care respectă programa nu au parte de o programă aşa cum trebuie.
În ţările vestice, şoferii, transportatorii de marfă, sunt duşi la cursuri. Să frâneze, să evite, dar au şi o lecţie de încărcat şi legat marfa. Şoferii noştri nu ştiu să îşi ancoreze marfa. Pun lăzile de bere, iar marfa stă în echilibru în interior. Neînţelegând dinamica maşinii, efectul forţei centrifuge, etc, şoferul respectiv ce a făcut? Pe lângă faptul că nu şi-a ancorat marfa bine, a mers şi cu viteză prea mare pentru virajul respectiv. Marfa a plecat într-o parte şi a împins remorca. S-a creat un punct de destabilizare, remorca a ajuns pe contrasens şi a lovit autocarul. Dacă pleca mai devreme remorca, puteau fi foarte multe victime.
Din nou, se demonstrează că trăim într-o junglă, că cei care conduc, deşi au pretenţia că au permis de profesionist, că noi batem câmpii cu cursuri, cu pregătiri, etc, fac faze de genul ăsta. În Italia, ca să fii şofer de camion, trebuie să faci astfel de cursuri. Şi unul este de legat marfa!", a declarat Titi Aur la DC Conducem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News