Ce nu trebuie să faci după ce te-ai tatuat

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @PlaceboPill
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @PlaceboPill

Tot mai mulți oameni își fac tatuaje, dar mulți nu cunosc îngrijirile necesare în timpul vindecării, mai ales în ceea ce privește sportul și transpirația. Aceste recomandări pot fi cheia pentru a evita infecțiile și complicațiile.

Tatuajele devin tot mai populare, dar multe persoane nu cunosc îngrijirile necesare în timpul procesului de vindecare, mai ales în ceea ce privește exercițiile fizice. Conform experților în tatuaje, este recomandat să se aștepte câteva zile înainte de a relua activitatea sportivă pentru a evita complicațiile și infecțiile.

Procesul de tatuare implică efectuarea unor perforații multiple în piele, cu ace care depun cerneală, ceea ce poate provoca o ușoară sângerare. Prin urmare, tatuajul trebuie considerat o rană care necesită timp pentru a se vindeca corespunzător. Factori precum transpirația, întinderea pielii și expunerea la bacterii pot interfera în acest proces.

Cât timp trebuie să aștepți înainte de a face sport după ce te-ai tatuat

Chiar dacă tentația de a reveni la sala de sport sau de a practica sportul poate fi mare, specialiștii recomandă cu tărie să aștepți cel puțin cinci zile înainte de a relua orice activitate fizică intensă. În acest timp, este important să acoperi tatuajul, să ai o igienă meticuloasă și să eviți mediile umede precum piscinele sau saunele.

S-ar putea crede că persoanele care transpiră mai puțin ar putea reduce acest număr de zile. Cu toate acestea, experții avertizează că și în aceste cazuri este nerecomandat, deoarece mișcările și întinderile pielii în timpul activităților sportive ar putea afecta negativ tatuajul, deformându-l sau provocând iritații.

Îngrijiri esențiale pentru tatuaje

În plus față de evitarea exercițiilor fizice, tatuatorii insistă asupra importanței de a urma alte reguli fundamentale în timpul procesului de vindecare:

  • Nu expune tatuajul la soare.
  • Evită să te scarpini sau să îndepărtezi crustele care se formează.
  • Aplică cremele recomandate de profesionist.
  • Nu scufunda tatuajul în apă.
  • Optează pentru dușuri rapide în locul băilor.

Urmând aceste sfaturi simple, poți garanta o vindecare optimă și un rezultat durabil al tatuajului. În caz de îndoială sau semne de infecție, este crucial să consulți un dermatolog sau studioul de tatuaje.

În definitiv, după ce ai făcut un tatuaj nou, este esențial să ai răbdare și să amâni exercițiile fizice timp de cel puțin 5 zile. Un mic sacrificiu care, fără îndoială, merită pentru a obține un tatuaj sănătos și bine vindecat, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel