Ce nu trebuie să ne lipsească din alimentație pentru longevitate. Dulcan: Există o premiză a creșterii vârstei

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Prof. Constantin Dulcan a vorbit despre modul în care putem să fim tineri chiar și la adânci bătrâneți.

”Există, și am scris bine despre asta, există premize ale  întineririi. Nu înseamnă că de la 70 de ani o să ne facă de 20 de ani. Sunt clinici în SUA care se ocupă de lucrul acesta și sunt ferm convins, gândind științific, că acest lucru este posibil.

Vă dau un exemplu. Când făceam neurologie, primul semn de îmbătrânire era atrofia zonei frontale. Sunt acum clinici care vorbesc despre această refacerea acestei zone frontale, a atrofiei frontale. Și lucrul acesta mi se pare formidabil.

Sigur, redresez și modul de gândire și alimentație. Sunt o serie întreagă de condiții. Am scris despre lucrurile acesta. Da, reiterez lucrul acesta. Cred că se va obține. De altfel, noi ar trebui să trăim cel puțin 120-130 de ani”, a declarat prof. Constantin Dulcan în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Dulcan: Avem premize în acest sens

”Stresul continuu și bolile inflamatorii, în jurul vârstei de 60 de ani, timusul care  asigură imunitatea, este foarte redus. Toate aceste lucruri, în momentul în care noi reușim să le redresăm, vom avea mari șanse. Gândiți-vă, omul comunei primitive trăia în jur de 24-25 de ani. În 900 trăiam 50 de ani, iar acum suntem la 75-80 de ani.

Deci există o premiză a creșterii vârstei. Dacă i-ai fi spus unui om, atunci, când trăia doar 25 de ani, că va veni vremea să trăiască de trei ori mai mult, nimeni nu ar fi crezut. Ei, așa putem spune și acum. Dacă spun acum că dacă va veni vremea să trăim normal 120 de ani, cineva să spună că nu este adevărat.

Repet, avem premize în acest sens. Doar, sigur, ne ajută și știința și mai ales voința de a trăi. Dacă nu îți controlezi masa, dacă nu îți controlezi ceea ce faci, dacă faci exces de alcool, de grăsime, mai ales grăsimile saturate, carnea roșie care sunt vulnerabile. Și mai ales regimul vegetarian, care contează enorm de mult, pentru că luăm acizi esențiali de acolo, luăm fibre și enzime.

Să nu lipsească verdeața de la o masă, căci ele ne aduc enzimele care ne ajută să digerăm tot ceea ce ingerăm. Și atunci, fructele proaspete și legumele proaspete vin cu enzime și în felul acesta reușim să avem o digestie completă. Există premizele științifice ca noi să trăim normal  și sănătoși”, a mai spus prof. Constantin Dulcan.

Citește și: Comportamentul care poate duce la moartea neuronală a omului. Prof. Dulcan, avertisment: Dacă noi am elimina, nu am fi niciodată bolnavi 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel