Diabetul este cea mai frecventă cauză a pierderii vederii la adulții cu vârste cuprinse între 20 și 74 de ani, scrie Numită retinopatie, aceasta problemă poate fi contracarată controlând strict nivelul zahărului din sânge, majoritatea diabeticilor care se tratează corespunzător având doar minore probleme cu ochii.
Atunci când ai diabet, ești mult mai predispus infecțiilor cu bacterii sau ciuperci. Si asta pentru că zaharurile din sânge opresc celulele albe din lupta lor antibacteriană, lăsând infecțiile să se răspândească. De aceea e bine să tratăm orice rană, cât de mică, înainte ca bacteriile să se instaleze în țesuturile afectate.
Inima este cel mai afectat organ.
Diabetul și bolile de inimă sunt în strânsă legătură, cei suferinzi de această boală fiind de 2 până la 4 ori mai predispuși în a dezvolta afecțiuni ale inimii și atacuri de cord. De fapt diabetul poate fi echivalat cu un precedent atac de cord, de aici și riscul unor ulterioare alte atacuri și alte afecțiuni coronariene. Cea mai bună metodă de a contracara aceste probleme rămâne cea a controlului strict asupra nivelului de glucoză în sânge ceea ce presupune controale regulate și respectarea regimului alimentar și a medicației impuse de specialisti.
Diabetul este una dintre principalele cauze ale insuficienței renale acute. Bolile de rinichi se dezvoltă pe parcursul unei perioade mai îndelungate de timp deci, aveți timp suficient pentru a le preveni prin controlul strict al glucozei din sânge dar și a tensiunii arteriale.
Până la 70% din persoanele afectate de diabet suferă de o degradare a sistemului nervos. Atunci când degradarea ajunge la nivelul picioarelor, problemele care apar pot duce la răni și chiar, în ultimă instanță, la amputări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News