EXCLUSIV  Ce planuri are noul primar al Sectorului 2. Rareș Hopincă: Le voi face din prima săptămână de mandat / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Rareș Hopincă, primarul ales al Sectorului 2, a fost invitat la emisiunea „Ce se întâmplă?”, de pe DC News, DC News TV și DC Business, unde a vorbit despre problemele cu care se confruntă Sectorul 2. 

Întrebat de ce trebuie că un bucureștean să meargă două-trei străzi pentru a găsi un coș de gunoi în Sectorul 2, Rareș Hopincă a răspuns că vina este exclusiv a primăriei de sector, care, în ultimii patru ani, a avut o relație disfuncțională cu operatorul de salubritate. Din cauza gestionării necorespunzătoare a contractului, apar efecte negative, cum ar fi lipsa coșurilor de gunoi pe străzi și acumularea de deșeuri pe domeniul public, în special în spatele blocurilor.

„De ce trebuie să merg câte două-trei străzi ca să întâlnesc un coș de gunoi în Sectorul 2?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Aici e vina exclusivă a primăriei de sector pentru că, cel puțin în ultimii patru ani de zile, a avut o relație disfuncțională cu operatorul de salubritate și în momentul în care nu ești în stare să faci un management adecvat de contract, apar efecte dintre cele mai nocive pentru sector. Aceste efecte nocive sunt, pe de o parte, cele explicate de dumneavoastră, mergi străzi întregi  fără să întâlnești un coș e gunoi. Pe de altă parte, întâlnim pungi, saci de gunoi, mobilier, tot felul de reziduuri pe domeniul public, care stau cu zilele. Cel puțin în spatele blocurilor, este o regulă în Sectorul 2, să fie extrem de multe deșeuri, ceea ce nu e absolut deloc normal.", a spus Rareș Hopincă. 

 

2. -imagine fara descriere- (rares-hopinca_65564700.jpg)

 

„Le voi face din prima săptămână de mandat"

Rareș Hopincă a propus două măsuri urgente pe care le va implementa în prima săptămână de mandat. De asemenea, el a menționat că aceste probleme pot fi rezolvate în primele 6 luni de mandat. De asemenea, a subliniat că problema este una sistemică, contractul actual de salubrizare având peste 20 de ani. Este necesară o nouă licitație și un contract de salubrizare adecvat anului 2024.

„Aici sunt două chestiuni care pot fi făcute urgent și le voi face din prima săptămână de mandat.

Pe de o parte, Poliția Locală trebuie să-și facă treaba inclusiv în monitorizarea sectorului din perspectiva colectării deșeurilor pentru că are atribuții explicite în acest domeniu, în ceea ce privește mediul înconjurător.

Pe de altă parte, Primăria trebuie să gestioneze mult mai bine contractul de colectare și transport deșeuri. Lucrurile astea se pot rezolva prin implicare într-o manieră relativ simplă, în primele 6 luni de mandat.

Sigur că problema este una sistemică. În Sectorul 2, contractul de colectare și transport deșeuri are peste 20 de ani. Trebuie o nouă licitație și trebuie un nou contract de salubrizare adecvat anului 2024, adecvat clipelor pe care le trăim.", a spus Rareș Hopincă. 

 

Cea mai gravă problemă cu care se confruntă Sectorul 2

Potrivit lui Rareș Hopincă, din discuțiile avute cu oamenii, principala problemă percepută este lipsa locurilor de parcare, o situație care s-a agravat în ultimii ani.

„Care ar fi cea mai gravă problemă a Sectorului 2, așa cum o percepeți dumneavoastră, în momentul de față?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Ar fi greu să prioritizez una singură, dar din discuțiile cu oamenii, și am vorbit cu zeci de mii de oameni în ultimele luni, fără niciun fel de exagerare, principala problemă este lipsa locurilor de parcare.

Cu atât mai mult problema s-a acutizat în ultimii ani.", a spus Rareș Hopincă la emisiunea „Ce se întâmplă?”, de pe DC News, DC News TV și DC Business. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel