În fiecare bucătărie există forme pentru cuburile de gheață. Vara, utilizarea lor devine o adevărată necesitate, iar iarna aceste forme pentru cuburile de gheață nu sunt folosite atât de des.
Când o băutură nu este suficient de rece din cauza căldurii, singura modalitate de a o răci rapid sunt cuburile de gheață. Dar știți că puteți folosi aceste forme pentru cuburile de gheață și pentru a îngheța și alte alimente?
Ouăle pot fi congelate. Dacă aveți mai multe ouă și nu reușiți să le consumați le puteți congela. Spargeți ouăle, bateți-le și turnați-le în formele pentru gheață, apoi congelați-le. Când plănuiți să preparați un desert, scoateți ouăle și lăsați-le se se dezghețe la temperatura camerei.
Lămâi și portocale. Pentru a reîmprospăta și a aromatiza o băutură, pregătiți o variantă a cubului obișnuit de gheață. Tăiați o lămâie sau o portocală în felii subțiri, apoi tăiați-o în bucăți mici, astfel încât să se potrivească într-un cub al formei. Pentru fiecare cub folosiți o bucățică de lămâie și o frunză de mentă. Apoi umpleți forma cu apă și dați-o în congelator.
Păstrează bananele proaspete două săptămâni: coaja nu se va înnegri, dacă vei respecta aceste reguli
Verdeață. Congelarea este una dintre cele mai bune modalități de a avea întotdeauna la dispoziție verdeață proaspătă. Tocați verdeața preferată și puneți câte puțină în cuburile pentru gheață. Umpleți, apoi, cuburile cu ulei. Când e nevoie, luați un cub și puneți-l direct în oală.
Sosul de roșii este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume. Cu toate acestea, resturile sunt, de obicei, aruncate. Dacă preparați sos într-o cantitate mai mare decât aveți nevoie, în loc să-l aruncați îl puteți pune într-o formă pentru cuburi de gheață și să-l congelați. Când este nevoie, scoateți un cub de sos și puneți-l direct în oala cu mâncare.
În câțiva pași, incredibili, putem păstra fructe chiar și pentru un an întreg fără a avea nevoie de frigider.
Respectând câțiva pași simpli vom putea păstra proaspete fructele preferate. De altfel, orice fruct poate fi depozitat întreg într-un borcan de sticlă.
Totuși, trebuie să reținem că, odată ce fructele au fost așezate în borcane, va trebui să le păstrăm la o temperatură care să nu depășească 18 grade și într-un loc uscat.
Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină
În plus, dacă deschidem borcanul, trebuie să consumăm fructele în câteva zile. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i respectăm pentru a conserva fructele în borcane de sticlă.
Mai întâi trebuie să faceți rost de un borcan de un litru și jumătate. Umpleți o oală cu apă cu puneți-o la fiert.
Între timp, spălați și clătiți fructele de 3 sau 4 ori și uscați-le cu un prosop de hârtie. În acest moment trebuie să așezați fructele în borcane de sticlă și turnați peste ele apa fierbinte. După ce borcanele vor fi umplute cu apă, lăsați-le deoparte timp de 10 minute. Se recomandă să puneți pe fiecare borcan capace, dar fără a le închide.
Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas
După ce timpul a expirat, turnați apa din borcane într-o oală și dați-o în clocot. Apoi adăugați două linguri de zahăr în borcanele cu fructe și turnați înapoi apa în borcane.
Aveți grijă ca toate borcanele să fi pline cu apă. La final, puneți capacele și închideți-le ermetic. Acum nu vă mai rămâne doar să înfășurați borcanele de sticlă în prosoape și să le lăsați să se răcească la temperatura camerei, timp de 24 de ore. Borcanele pot fi depozitate în cămară, iar fructele pot fi păstrate perfect până la 12 luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu