Ce poți face cu resturile de coji de parmezan? Bucătarii te sfătuiesc să nu le arunci

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Dacă până acum locul cojilor de parmezan era doar la gunoi, ei bine, bucătarii vă împărtășesc câteva dintre secretele lor pentru a valorifica resturile de parmezan. 

”Modul meu preferat acum este să răzuiesc coaja cu un cuțit, doar pentru a îndepărta învelișul de ceară, să o tai în bucăți mici, apoi să bag în cuptorul cu microunde pentru un minut sau cam așa ceva, până când se umflă. Odată răcit, veți avea gustarea perfectă, crocantă, pentru a însoți ora de aperitiv”, a spus Filippo La Gattuta, bucătar executiv la Big Mamma Group din Londra, potrivit The Guardian.

Bucătarul Theo Randall, autorul cămarei The Italian Pantry, spune: ”Înmoaie cojile în aproximativ un litru de apă clocotită, apoi, odată ce sunt moi, tăiați-le destul de subțire și coaceți-le. Așa obțineți o aromă mult mai plăcută. După înmuierea lor, transferați totul într-o tigaie și încălziți-o pe aragaz”.

Succesul gustărilor depinde și de faptul că acele coji au fost depozitate corect: ”Păstrați-le undeva uscate”, spune Randall, care le pune pe ale lui într-o pungă de hârtie și le păstrează într-un recipient de plastic într-un dulap.

Supă de coji de parmezan

Dacă aveți cinci sau șase coji cu care să vă jucați, Randall vă recomandă să faceți supă: ”Parmezanul este făcut cu lapte de vacă și sare, deci are o aromă foarte bogată”. Puneți într-o tigaie, la călit, ceapă, țelină și morcov, apoi adăugați câteva coji de parmezan și apă clocotită. ”Gătiți încet, timp de aproximativ două ore și veți obține cel mai incredibil de intens bulion care merge foarte bine într-un risotto.” Alternativ, utilizați acest preparat ca bază pentru supe. 

Coajă de parmezan, ierburi aromatice și căței de usturoi pentru a face un ulei de măsline elegant și infuzat

Știi când mergi la un restaurant elegant și au acel ulei de măsline umed în care îți poți scufunda pâinea înainte de sosirea mâncării? Ei bine, acum poți face ceva acasă. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un borcan, să puneți coaja de parmezan în el, să adăugați ierburi sau căței de usturoi sau orice altceva și apoi acoperiți cu ulei de măsline. Lăsați-l să stea o vreme pentru a infuza complet, aș spune cel puțin câteva zile.

Coajă de parmezan în sos de roșii

Aruncați coaja de parmezan în sosul de roșii în timp ce acesta fierbe. La finalul coacerii o puteți scoate sau o puteți lăsa în sos, depinde de preferința voastră. 

Citește și:

Orez gratinat la cuptor: pune toate ingredientele în tavă și cina delicioasă este gata

Dacă vrei să pregătești o rețetă bună și gustoasă pentru întreaga familie, orezul gratinat este pentru tine.

Este o mâncare care va mulțumi pe toată lumea. În plus, numără doar 230 de calorii pe porție, așa că poate fi și o excepție și pentru cei care sunt la dietă.

Pentru patru porții destul de generoase veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

150 de grame de orez basmati;

un dovlecel mare;

un cartof;

30 de grame de parmezan;

50 de grame de mozzarella ușoară tăiată fâșii;

100 de grame de sos de roșii;

sare și piper.

Pregătirea

Frumusețea acestei rețete este că trebuie să pui toate ingredientele crude în cuptor, adică fără a fi nevoie să prăjești sau fierbi ceva.

Primul lucru este să dai prin răzătoare cartoful și dovlecelul. Orezul basmati se spală și se pune într-un bol mai mare. Se condimentează cu două-trei linguri de sos de roșii crud, apoi se asezonează cu sare și piper. Amestecă bine cu o lingură. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel