Grupul Garanti România a înregistrat, în 2018, un profit net consolidat de 140,3 milioane de lei şi un volum total de active de 11,79 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al băncii.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat, anul trecut, un profit net de 113,3 milioane lei. Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat un volum total de credite de 7,13 miliarde lei, la finalul anului trecut, precum şi o creştere de aproximativ 4% a volumului depozitelor, la 7,97 miliarde lei. Evoluţia depozitelor s-a datorat cu preponderenţă segmentelor retail şi IMM, cu un avans semnificativ de 60% al depozitelor persoanelor fizice şi de 40% la cele ale IMM-urilor, indicând un apetit sporit al clienţilor pe zona de economisire.
Potrivit sursei citate, indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, iar banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată şi un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă "modelul de business sănătos şi solid al Garanti Bank".
"2018 a fost un an profitabil pentru toate instituţiile Garanti din România, un an în care ne-am consolidat poziţia pe piaţă, în mod sănătos şi echilibrat. Misiunea noastră pentru 2019 vizează menţinerea ritmului de creştere şi a profitabilităţii. Dorim să ne calibrăm strategia în funcţie de nevoile clienţilor noştri, pentru a fi în continuare un partener financiar solid, responsabil şi de încredere pentru ei. Avem şi vom continua să avem un angajament pe termen lung pe piaţa din România, să contribuim la evoluţia industriei financiare, dar şi a economiei locale per ansamblu", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România.
Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,7 miliarde lire turceşti (1,11 miliarde euro) şi active de 399,15 miliarde lire turceşti (66,28 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 311,17 miliarde lire turceşti (51,67 miliarde euro). TGB deserveşte 16 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.
Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. În 2018, BBVA a înregistrat un profit net atribuibil de 5,32 miliarde euro.
Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Cele două instituţii financiare nebancare completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente şi imobiliar - şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum şi credite ipotecare dedicate achiziţiei de imobile şi terenuri sau refinanţării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală unui număr de peste 500.000 de clienţi.
Garanti Bank România oferă o serie de produse şi servicii pentru toate segmentele de business - retail, IMM şi corporate - şi este una dintre cele mai dinamice şi inovatoare bănci de pe piaţa locală. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienţi şi şi-a extins prezenţa naţională prin sucursale şi canale alternative, ajungând la o reţea extinsă de bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu