Ce replică îi dă Palada lui Băsescu privind presiunile asupra justiției

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a reacționat marți, după atacurile lansate de președintele Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta, în ceea ce privește justiția. Palada a declarat că șeful statului „ar trebui să se uite în curtea proprie” atunci când vorbește de presiuni la adresa justiției.

„Președintele ar trebui să se uite în curtea proprie când vorbește de presiuni la adresa justiției. Să își aducă aminte că nu e normal să sune procurorii pentru a le cere informații. Și să își aducă aminte de modul în care apropiații săi au presat magistrații să ia decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de Agerpres.

Presiunile, mai grave decât comentariile de după sentință

Acesta consideră că „e mai gravă presiunea exercitată pentru a fi luată o decizie de către magistrați decât comentarea inofensivă a unui verdict după. Influențele reale asupra magistraților le-au exercitat, efectiv, apropiații lui Traian Băsescu, inclusiv prin declarații publice”.

„Nu știu ce este mai rău, să comentezi o sentință sau să dai indicații cu privire la o decizie a justiției. Îmi aduc aminte cum Monica Macovei dădea indicații procurorilor, iar aceștia se executau imediat. A spus în iunie 2012 că are dubii că diagnosticul dat de doctorul Brădișteanu este corect, și, imediat după, DNA a început urmărirea penală împotriva doctorului Brădișteanu. La fel, au existat declarații în care s-a cerut pedepsirea penală a celor care au participat la acțiunea de suspendare a președintelui și imediat au început anchete penale în acest caz”, a mai explicat Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel