Ce reprezintă, de fapt, decizia ÎCCJ în cazul lui Iohannis. Chirieac, paralelă tare cu Băsescu în 2014

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o paralelă între situația în care se află Klaus Iohannis, după ce Înalta Curte de Casație și justiție l-a obligat la plata unor sume de peste 260.000 de euro, bani obținuți din chirii pe un imobil ce nu-i aparținea, și situația în care s-a aflat, fix în urmă cu zece ani, președintele de la acea vreme, Traian Băsescu.

CITEȘTE ȘI                 -                EXCLUSIV  Klaus Iohannis tocmai ce a pierdut a doua casă, în instanță: Îi ia și banii încasați de la Raiffeisen. Breaking news la Miercurea Neagră

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, miercuri, că președintele României, Klaus Iohannis, este obligat să achite sumele primite din chirii la una dintre cele șase case ale sale, sume care se ridică la peste 260.000 de euro. Subiectul a fost dezbătut la Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, unde jurnalista Cătălina Porumbel a ridicat ipoteza anchetării penale a președintelui Iohannis, având în vedere că instanța a decis că acesta a obținut niște sume de bani într-un mod fraudulos.

„Domnul Iohannis poate fi anchetat penal pentru că s-au folosit documente false pentru dobândirea acestor imobile, iar judecătorii, în celelalte decizii luate de instanțe au spus că soții Iohannis au fost de rea-credință, adică știau că acele documente sunt în neregulă?“, a întrebat jurnalista Cătălina Porumbel.

„Nu știu dacă se va întâmpla vreo anchetă penală, pentru că s-ar putea ca faptele să fie prescrise. În plus, dânsul are imunitate internațională“, a replicat analistul politic Bogdan Chirieac.

Jurnalista Antena 3 CNN a adăugat că imunitatea președintelui Iohannis mai durează doar două-trei luni, însă Bogdan Chirieac a întărit faptul că „nu despre această imunitate“ vorbește. El a făcut o paralelă între situația în care se află acum președintele României și situația în care s-a aflat, fix acum 10 ani, șeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu.

„Deși DNA-ul avea dovezi concrete (n.r. în 2014), nu a fost anchetat. I-au anchetat în schimb toată familia și apropiații. Pe unii, din nefericire, i-au și condamnat“, a punctat Bogdan Chirieac, făcând referire la Elena Udrea.

În cazul președintelui Klaus Iohannis „cred că este cu totul altceva și anume consemnăm sfârșitul oficial al epocii Klaus Iohannis“.

Foto: Agerpres

Chirieac, paralelă tare între Iohannis și Băsescu

La începutul acestei săptămâni, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat că formațiunea politică pe care o conduce nu va susține proiectul de lege al liberalilor care i-ar deschide culoarul lui Klaus Iohannis pentru candidatura pe listele PNL pentru poziția de senator al României, la alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie 2024, când, teoretic, încă s-ar afla în funcție. Potrivit lui Bogdan Chirieac, acesta a fost primul semnal că președintele României a început să piardă puterea, pe măsură ce al doilea mandat i se apropie de final.

„Prima lovitură a dat-o Marcel Ciolacu, luni, când a anunțat că nu va vota legea pentru un singur om. Cu alte cuvinte, aroganțele au ajuns la final. Tot ce a făcut domnul Iohannis, mai ales în al doilea mandat, a umplut paharul. Ca un făcut, după 10 ani, fix când s-a terminat puterea epocii Iohannis, s-a dat și sentința nefavorabilă pentru domnul Iohannis. Cred că este mai important decât decizia în sine“, a zis Bogdan Chirieac.

„N-au îndrăznit să dea această sentință la adresa lui Klaus Iohannis anii trecuți, ci au dat-o acum, la sfârșit. În 2014, în cazul lui Traian Băsescu, atunci când s-a terminat epoca Băsescu, cred că era în august, i-au arestat fratele. La Klaus Iohannis, puterea a durat mai mult. Nu s-a sfârșit în august, ci în septembrie. A mai stat o lună“, a mai zis analistul politic.

„În cazul lui Klaus Iohannis nu văd anchete penale și nici nu cred că e cazul de așa ceva, dar toate pretențiile astea care au lovit PNL-ul - cred că i-au luat câteva procente - a costat partidul. Acum a venit momentul în care, în mod evident, s-a spus „Gata!“. Nici structurile nu-l mai doresc pe Klaus Iohannis, că poporul nu-l mai dorește de câțiva ani, de când avea 8-10% încredere“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel