Ce riști dacă te speli pe dinți mai mult de 2 ori pe zi

Ce riști dacă te speli pe dinți mai mult de 2 ori pe zi / Foto: Pixabay, de Myléne
Ce riști dacă te speli pe dinți mai mult de 2 ori pe zi / Foto: Pixabay, de Myléne

Află în articol ce se întâmplă dacă te speli prea des pe dinți.

Alegeri prezidentiale 2024

Medicii stomatologi ne recomandă de obicei să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara. Dar te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă totuși de speli de mai multe ori pe zi pe dinți? Ei bine, află că dacă exagerezi cu spălatul pe dinți a-i putea face mai mult rău danturii tale decât bine, scrie divahair.ro.

În primul rând poate fi afectat smalțul. Acesta se poate uza din cauza spălatului excesiv și dentina, al doilea strat al dinților, poate suferi transformări. Astfel, dantura ta poate căpăta un aspect inestetic, îngălbenit sau pătat.

Totodată, Un efect secundar al deteriorării smalțului poate fi sensibilitatea crescută la stimuli precum rece, cald, dulce sau acid. Tot prin spălatul prea des pe dinți poți favoriza apariția cariilor. Acest lucru se întâmplă din cauza distrugerii dentinei. Un alt efect este că gingiile tale pot deveni roșii, inflamate și pot sângera dacă sunt agresate prin utilizarea repetată a unei periuțe cu peri tari. Atenție, se poate ajunge până la retracție gingivală, asta însemnând că rădăcinile dinților tăi se vor vedea cu ochiul liber și vor fi mai predispuse la infecții și la carii.

Mihaela Bilic: Tot ce pătează hainele pătează și dinții! - Lista alimentelor vinovate

Medicul nutriționist Mihaela Bilic e spus care sunt alimentele care ne pătează dinții.

"O dantură de un alb strălucitor este semn de tinerețe și de sănătate. Culoarea dinților ține de vârstă și de igiena orală, însă contează și ce mâncați. Există alimente care provoacă îngălbenirea prematură a emailului dentar. Tot ce pătează hainele pătează și dinții! Haideți să aflăm care sunt vinovații și ce soluții practice există ca să avem un zâmbet frumos. 

Cafeaua și ceaiul negru afectează în mod direct culoarea dinților. Taninurile din compoziția lor se infiltrează ușor în emailul dentar care este poros. Soluția? Puneți lapte în ceai și în cafea, taninurile vor fi neutralizate iar mineralele și grăsimea din lapte protejează dinții. 

Sosul de roșii are un pH acid care produce eroziunea emailului, iar pigmenții de culoare roșie-portocalie duc la îngălbenirea dintilor. Ca să reduceți acest efect, adăugați în preparatele cu sos tomat legume alcaline, care conțin multă clorofilă (spanac broccoli pătrunjel). 

Sfecla roșie conține un pigment puternic - numit betalaină - care este folosit drept colorant în industria alimentară, industria textilă și pentru cosmetice. Deși are efecte benefice asupra sănătății, consumul excesiv de sfeclă, mai ales sub formă de suc, duce la îngălbenirea dinților. 

La capitolul fructe avem mulți vinovați - afinele, murele și strugurii negri sunt plini de antioxidanți, însă pătează emailul dentar. Și vinul roșu, bogat în resveratrol, are același efect.

O alimentație echilibrată trebuie să conțină fructe și legume intens colorate, fitonutrienții din compoziția lor scad riscul de cancer și alte boli cronice. Cu condiția să clătim bine gura cu apă după ce le-am mâncat. 

Merele acționează ca o perie mecanică care curăță dinții în profunzime și le redă culoarea naturală. Țelina și conopida asigură același rol de periaj și elimină petele galbene de pe dinți. Cât despre căpșune, pe lângă efectul afrodisiac, sunt foarte eficiente pentru albirea dinților. Mixați căpșunele sub formă de spumă și savurați pe îndelete - este un remediu pentru dinți frumoși", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel