EXCLUSIV  Ce rol au, de fapt, polițiștii cu motociclete. Subcomisarul Iacob Robert, explicații / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @duallogic1
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @duallogic1

Subcomisarul Iacob Robert, specialist conducere defensivă, a fost invitat la emisiunea "Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre polițiștii cu motociclete. 

Subcomisarul Iacob Robert a vorbit, în cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, despre misiunile polițiștilor cu motociclete. 

„Polițiștii au fost dotați și cu mașini bune și cu motociclete. S-a mai schimbat ceva în parcul auto, în parcul motocicletelor? Mai sunt și acelea simpatice cu 3 roți?”, a întrebat Laura Duță. 

„Nu mai sunt. Am prins și eu prin 2009-2010 cred. Erau foarte utile, erau puțin mai sigure, dar erau foarte utile în traficul din București pentru că erau mai manevrabile. Într-adevăr, nu se făceau însoțiri cu ele, dar se foloseau pentru a merge în punctul A în punctul B, erau cei de la opriri-staționări care mergeau și fotografiau autovehiculele parcate neregulamentar, cazurile 112, cei care trebuiau să ajungă rapid la un accident. Erau utile.", a spus subcomisarul. 

Ce  fel de motociclete sunt acum în Poliție

„Am mers tot pe BMW. Avem BMW 1200 RD. Sunt puternice și fiabile. Noi nu am avut un cuvânt de spus, dar dacă toată Europa are BMW-uri... Ele nu sunt motociclete de viteză. Pot prinde viteză mare, într-adevăr, dar în general motocicletele sunt super sport, sport, enduro, touring. Astea nu sunt sport sau super sport.”, a spus invitatul. 

Cât de des se strică motocicletele 

„Ca orice vehicul în funcție de cum îl exploatezi, cum ai grijă de el. Avantajul la motociclete, este că este un singur conducător, un singur motociclist care preia motocicleta și merge cu ea până la final. Când știi că e doar a ta, ai grijă altfel de ea. La mașini sunt 3-4 care conduc aceeași mașină și fiind stiluri diferite de condus ...”, a mai spus subcomisarul. 

 

Ce misiuni au motocicliștii din Poliție

Subcomisarul Iacob Robert a explicat în ce fel de misiuni sunt implicați polițiștii cu motociclete. 

„Avem motocicliști la serviciile de însoțiri coloane oficiale, avem motocicliști pe autostrăzi. Ei sunt tot din cadrul poliției, polițiști, aparțin direct de IGP și sunt foști colegi de-ai noștri de la Brigadă, în mare parte. Pe lângă deschiderea de coloane oficiale mai au și alte activități.", a spus Iacob Robert. 

Rolul polițiștilor în deschiderile de coloane oficiale

„Sunt mai multe tipuri de coloane oficiale care au diferite statuturi. Putem avea colegi care sunt în intersecții și fluidizează traficul. Pot fi doar motocicliști care fac semnale conducătorilor auto să elibereze una dintre benzile de circulație sau dacă nu e posibilitate, să facem un culoar printre benzile de circulație.”, a spus subcomisarul Iacob Robert la emisiunea "Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV.  

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel