Ce s-a întâmplat cu firma care a livrat mâncare în școlile din Mehedinţi în urma cărora 118 persoane au ajuns la spital

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

ANPC a suspendat temporar activitatea unei firme de catering care furnizează mâncare școlilor din județul Mehedinți, după ce au fost descoperite nereguli grave privind siguranța alimentară. Firma a fost amendată cu 30.000 de lei, iar peste 1,4 tone de alimente neconforme au fost retrase din consum. 118 persoane au necesitat tratament medical după ce au consumat alimente distribuite în școli.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a suspendat temporar activitatea unei firme de catering care furnizează mâncare în școlile din județul Mehedinți, după ce comisarii au descoperit multiple nereguli în urma unui control efectuat joi seara. Firma a fost amendată cu 30.000 de lei, conform informațiilor oferite de Paul Anghel, directorul general al ANPC, la solicitarea Agerpres.

Controlul, coordonat de comisarul șef adjunct al ANPC, Manta Felix Daniel, a dezvăluit deficiențe grave privind siguranța alimentară și condițiile de igienă. Printre acestea se numără lipsa informațiilor esențiale despre produsele din carne și pește, cum ar fi denumirea, data limită de consum, condițiile de păstrare, numărul de lot, țara de origine și data congelării. De asemenea, au fost identificate alimente cu termenul de valabilitate expirat, iar materiile prime erau depozitate în condiții necorespunzătoare.

Echipa de control a descoperit că activitatea de catering era desfășurată într-un spațiu neautorizat, iar echipamentele utilizate, cum ar fi cuptoarele și tăvile, prezentau depuneri groase de grăsime arsă și urme de rugină, ceea ce reprezenta un risc major pentru sănătatea consumatorilor.

Ca măsură imediată, ANPC a dispus retragerea din circuitul consumului uman a peste 1,4 tone de produse alimentare, evaluate la 28.343,39 lei, și suspendarea temporară a activității firmei până la remedierea deficiențelor constatate. În plus, comisarii au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei și un avertisment în baza Legii 270/2017, care reglementează măsuri preventive pentru evitarea contravențiilor.

Situația a fost agravată de faptul că, până vineri la ora 12:00, 118 persoane din județele Mehedinți și Dolj s-au prezentat la unități medicale pentru tratament după ce au consumat alimente livrate de această firmă în școli, conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel