Ce s-a întâmplat într-un salon de coafură unde doi angajaţi aveau COVID-19. CEL MAI TARE EXEMPLU!

Ce se întâmplă dacă vă face coafura o persoană infectată cu noul coronavirus?

Două persoane angajate ale unui coafor din Statele Unite contaminate cu noul coronavirus au purtat mască de protecţie în timpul interacţiunilor cu cei aproape 140 de clienţi care au trecut pragul salonului în decurs de câteva zile, niciunul dintre aceştia nefiind infectat, conform unui studiu publicat marţi, citat de agenţia AFP.

Concluziile specialiştilor de la Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA care au efectuat studiul recomandă utilizarea pe scară largă a măştii de protecţie.

La data de 12 mai, o angajată (coafeza A) de la un salon din Springfield, situat în statul Missouri, a prezentat simptome respiratorii

Cu toate acestea, ea a continuat să lucreze până la 20 mai, când a primit un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19. O a doua persoană angajată la coafor, al cărei gen nu este specificat în studiu (coafeza B), a intrat în contact cu colega sa şi a dezvoltat simptome la data de 15 mai. Această persoană a continuat să lucreze până la 20 mai. Două zile mai târziu a primit de asemenea rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Salonul a fost închis trei zile, timp în care a fost dezinfectat, iar autorităţile sanitare au identificat 139 de clienţi, posibil expuşi la virus. Restul personalului a fost plasat în carantină timp de două săptămâni. În timpul interacţiunilor lor cu clienţii, cele două persoane angajate ale salonului au purtat mască de protecţie - un model din bumbac, cu două straturi, în cazul coafezei A, respectiv un model similar sau o mască de tip chirurgical, în cazul coafezei B.

În absenţa clienţilor, cele două persoane angajate ale salonului nu şi-au acoperit faţa în timpul discuţiilor

Starea de sănătate a celor 139 de clienţi a fost monitorizată şi li s-a propus efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19. Niciuna dintre cele 67 de persoane care au acceptat efectuarea testelor nu a prezentat rezultate pozitive. Celelalte persoane, care nu s-au testat, nu au dezvoltat simptome în următoarele două săptămâni. Clienţii au fost atât bărbaţi cât şi femei, în proporţie aproximativ egală, şi aveau între 21 şi 93 de ani, cu o vârstă medie de 52 de ani. Mare parte dintre aceştia au purtat măşti în timpul vizitelor la salon, care au durat între 15 şi 45 de minute. În opinia oamenilor de ştiinţă de la CDC, acest studiu subliniază faptul că masca încetineşte răspândirea COVID-19. Adoptarea pe scară largă a politicilor care impun acoperirea feţei în locuri publice ar trebui să se considere că reduc impactul şi amploarea eventualelor noi valuri de COVID-19, au notat ei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel