Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă NATO din România ar lovi o rachetă rusească în Ucraina? Bogdan Chirieac: Este evident. Nu ai timp

Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă NATO din România ar lovi o rachetă rusească în Ucraina? Bogdan Chirieac: Este evident. Nu ai timp / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă NATO din România ar lovi o rachetă rusească în Ucraina? Bogdan Chirieac: Este evident. Nu ai timp / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Bogdan Chirieac a spus ce s-ar întâmpla dacă o rachetă NATO din România ar lovi o rachetă rusească în Ucraina.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN ce s-ar întâmpla dacă o rachetă NATO din România ar lovi o rachetă rusească în Ucraina.

"Dacă noi, țară NATO, folosim armamentul să doborâm rachetele și dronele care trec de teritoriul Ucrainei și se apropie de noi, dar rachetele noastre.... pentru că aici distanța este foarte mică, sunt 200-300 de metri, dacă rachete noastre în altitudinea lor lovesc pe teritoriul Ucrainei rachete rusești sau drone rusești, ce se întâmplă dacă o rachetă NATO din România lovește o rachetă rusească în Ucraina?", l-a întrebat Radu Tudor pe Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Tehnic lucrul acesta este extrem de greu de făcut

"Nu se întâmplă absolut nimic. Problema este că tehnic lucrul acesta este extrem de greu de făcut, altitudinea e mică, viteza e mare 150 de metri pe secundă, jumătate din viteza sunetului, nu ai timp să lovești și să distrugi, este evident lucrul acesta. Și apropo de chestiunea asta (resturile de dronă rusească găsite pe teritoriul României n.r.), eu nu înțeleg următorul lucru, spațiul aerian al României nu e controlat doar de România astăzi când vorbim, e controlat de NATO, cu toate mijloacele înalt avansate, ultima tehnologie, sunt și trupe cu armament sofisticat pe teritoriul țării noastre, slavă Domnului, deci nici România, nici NATO, nu au văzut drona explodând pe teritoriul României. Singurii care au văzut-o în primul moment sunt ucrainenii.

Bun, în vreme de război probabil ți se ascut simțurile, pot să înțeleg lucrurile acestea. Deocamdată sistemele înalt avansate ale NATO nu au văzut această lovitură. În acest caz Ministerul Apărării a informat corect președintele României, dar nu numai Ministerul Apărării al României, aici cred că și comandamentul NATO de unde este el, din Spania, se controlează tot virtual în momentul acesta.

NATO nu a remarcat nimic, ca urmare România a anunțat, că nu are niciun interes România să ascundă așa ceva, a anunțat că nu e nicio dronă pe teritoriul României, ucrainenii au insistat și au spus că nu avem coloană vertebrală. Nu ai cum să spui că nu am coloană vertebrală când îți dau 1% din PIB direct și indirect ca să ajut Ucraina. S-a dovedit că ucrainenii nu au avut dreptate să spună așa ceva despre România. Dar putem înțelege că Ucraina este în război și că nu sunt întotdeauna foarte diplomați, trecem peste chestiunea asta considerând-ul un eveniment diplomatic neplăcut", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel