Ce s-ar întâmpla în București, în cazul unui cutremur cu magnitudinea 8. Simulare pentru primele ore de după dezastru

Este pregătit Bucureștiul pentru un cutremur de 8 grade pe scara Richter? Iată simularea care prezintă numărul victimelor, situația spitalelor și cum vor evolua lucrurile în primele ore de după dezastru.  

În "așteptarea" unui cutremur mare, Bucureștiul este suspus la teste mai mici, ca cel de astăzi, când un seism cu magnitudinea de 5,3 a avut loc în România, fiind resimțit destul de puternic și în Capitală. În 2014, DCNews a prezentat un scenariu apocaliptic, prezentând numărul victimelor, situația spitalelor și cum ar putea evolua lucrurile în primele ore de după dezastru.  

Scenariul exercițiului simulat pe calculator a fost realizat de către Prof. Dr. Nicolae Steiner - expert internațional NATO pentru Medicina de dezastru, pe baza programului de calculator SMCR1 brevetat de către ORDA în anul 2014.

Beneficiari ai simulării au fost Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență și Direcţia de Sănătate publică a Municipiului București.

Iată cum s-ar desfășura lucrurile în Capitală în cazul unui seism de 8 grade pe scara Richter:

La 10.04.2014 - 02:51 în zona Municipiului Focşani-Vrancea a avut loc un cutremur cu epicentrul la 450 40` latitudine N şi 26o 30` E, de magnitudine 9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 141 de km şi o durată de 15 secunde.

02:54:00 - Centrul de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti este înştiinţat de către Institutul Naţional de Seismologie şi Fizica Pământului despre caracteristicile mişcării seismice produse şi că magnitudinea resimţită pe teritoriul Municipiului Bucureşti a fost de 8 grade pe scara Richter.

02:57 - Ofiţerul de serviciu al Centrului de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti pune în aplicare măsurile de apărare împotriva efectelor seismului cuprinse în Planul de apărare împotriva dezastrelor al Municipiului Bucureşti astfel:

- verifică situaţia membrilor Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti;

- informează pe membrii Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti despre situaţia existentă, pe măsura sosirii acestora la sediu;

- centralizează informaţiile privind efectele seismului primite prin sistemul Protecţiei Civile;

- verifică situaţia membrilor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.- anunţă Comitetului de Management a situaţiilor de urgenţă din cadrul unităţilor sanitare relevante din Municipiu.

03:00 - Intră în acţiune echipele de cercetare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care până la ora 03:15 raportează Secretariatului tehnic următoarele date preliminare:

- raionul de distrugeri nr.1 al locuinţelor din Municipiul Bucureşti delimitat de străzile;

- avarierea parţială a unor spitale, dar fără limitarea capacităţii de spitalizare şi primire a victimelor.

03:25 - Secretariatul tehnic permanent, după ce a fost informat pe scurt asupra situaţiei prezumate a efectelor cutremurului, prezintă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă estimarea preliminară a efectelor cutremurului.

Datele obținute în urma simulării și numărul de victime posibile în Capitală în cazul unui cutremur de 8 grade>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel