EXCLUSIV  Ce s-ar întâmpla în București la cutremur. Prof. Bulai: Problema e că va fi un dezastru, dar nu atât de la seism, ci pentru că avem dependență totală de Internet

Unsplash
Unsplash

Sociologul Alfred Bulai a semnalat un risc uriaș pentru București dacă se va produce un cutremur.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, sociologul Alfred Bulai a atras atenția asupra unei probleme care ar putea să apară în București în cazul în care s-ar produce un cutremur puternic ce va provoca pagube.

„În Anglia nu există cutremure, dar nu înseamnă că la un moment dat nu vor avea și ei probleme. În România sunt în zona Vrancea, dar, curios, au apărut și în alte zone. Nu le știm (n.r. când se produc) și singura chestie la care ar trebui să ne gândim e cum creăm premisele să reducem pagubele. Asta înseamnă să ai un gen de pregătire, ceea ce nu există

Se mai joacă ăștia cu ISU, dar oricum nimeni nu știe ce să facă. Dacă eu întreb pe unul dintre studenții mei: Bă’, ce faceți (n.r. dacă vine cutremurul)?“, a spus Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ironia sorții cu seismele din România | De ce paza bună nu te scapă de primejdia rea în cazul unui cutremur (Video)

„Cum ce facem? Sărim în mașină să mergem în Berceni și blocăm traficul cu tot cu pompieri“, a spus Val Vâlcu.

„Eu am făcut studii și analize. Problema e că va fi un dezastru, dar nu atât de la cutremur, ci pentru că avem dependență totală de Internet. Când erai copil și plecai în weekend cu prietenii, maică-ta se ruga să fii în regulă, că nu aveai telefon“, a spus Alfred Bulai.

„Scriam o vedere care ajungea o dată cu mine acasă“, a spus Val Vâlcu.

„Dacă mâine e cutremur, părinții studenților care învață în București vor pune mâna pe telefon. Dacă pică electricitatea, pică și telefonia. Ce vor face părinții care au mașină? Vin la București. Simplu! Îți dai seama ce nebunie. În al doilea rând, gândește-te câte mașini sunt azi. Sunt nenumărate probleme de acest tip“, a adăugat Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Ziua cu cele mai mici șanse să fie cutremur puternic în România / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel