Ce s-a întâmplat la câteva luni de la teribila moarte a Francescăi Belea

francesca-belea-studenta-ucisa-pe-trecerea-de-pietoni-de-un-ofer-beat-abia-implinise-19-ani-104792-1
francesca-belea-studenta-ucisa-pe-trecerea-de-pietoni-de-un-ofer-beat-abia-implinise-19-ani-104792-1

O tânără de 19 ani a fost lovită chiar pe trecerea de pietoni, în luna octombrie 2013, pe Bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari, de un şofer care consumase băuturi alcoolice. Tânăra era din Târnăveni, judeţul Mureş, şi tocmai terminase prima ei zi la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. La câteva luni de la teribilul eveniment, limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească cu 10 km/oră.

Tatăl lui Rareș Oprea, iubitul tinerei care a pierit ucisă de șoferul care consumase băuturi alcoolice, a comentat - pentru DC News - această modificare a Codului rutier propusă de Guvern.

"În aceste momente, șoferul care a provocat tragedia este anchetat. Este ciudat că după atâtea luni, nu se află după gratii. În mod normal, într-un caz de omucidere, individul ar trebui să fie arestat. Ulterior ar trebui să se constate dacă este sau nu vinovat. Dacă ai omorât, ar trebui să fii arestat. Ți se pun cătușele și apoi se probează dacă ai fost sau nu de vină. Așa se face în alte țări", ne-a spus tatăl lui Rareş Oprea, iubitul Francescăi Belea.

Referitor la faptul că limita maximă de viteză în localităţi ar putea să crească cu 10 km/oră, bărbatul a zis că este o problemă discutabilă. "În oraș, limita de viteză ar trebui să fie 50 km/h, dar într-o localitate unde sunt cinci-șase case, limita de viteză poate să crească. Ar trebuie ca lucrurile să fie diferențiate, ținând cont de bulevardele intens circulate și localitățile pustii", a mai spus acesta.

Vă reamintim că tânăra de 19 ani a traversat regulamentar pe trecerea de pietoni unde a fost lovită din plin de un şofer de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Logan. Rezultatul etilotestului a arătat că şoferul avea 0, 36 mg/l alcool pur în aerul expirat, deci era sub influenţă alcoolică. Fata a suferit leziuni grave la cap şi, din păcate, a decedat marţi noapte la spital. Şoferului i s-a deschis dosar penal pentru omor din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel