Sosul bechamel le poate da mari bătăi de cap gospodinelor. Procesul de pregătire este foarte simplu, dar uneori, dacă nu se face bine, pot apărea cocoloaşe. Trebuie să ţineţi cont de câteva trucuri.
Unt, făină, lapte, sare și nucșoară, nu mai avem nevoie de altceva pentru a face un beamamel perfect și mult mai bogat decât orice putem cumpăra din magazine.
Dacă vom avea o cantitate de lapte, făină şi unt adecvată, atunci problemele vor fi mai puţine. Cu 80 de grame de făină, 80 grame de unt și între 600-800 ml. din lapte vom avem cea mai potrivită textură.
Mai întâi topiți untul la foc mic, în tava sau cratiță. Apoi, puțin câte puțin, adăugați făina în timp ce amestecați, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Trebuie să o faceți încet și să așteptați ca bucățele să se dizolve înainte de a adăuga mai multă făină.
Important este să cerneţi făina înainte de a o folosi. Dacă apar totuşi câteva cocoloaşe, le puteţi elimina cu o tijă. Aveţi grijă să amestecaţi tot timpul. Din momentul în care aruncăm untul în tigaie, până când sosul se îngroaşă.
Se recomandă preîncălzirea laptelui (fără fierbere), astfel încât să se integreze perfect cu restul ingredientelor. Adăugați laptele puțin câte puțin şi amestecăm în același timp până când obținem textura pe care o dorim.
Pentru sosuri, suntem interesati sa preparam un beşamel mai lichid. Pe de altă parte, dacă vrem să pregătim crochete sau lasagne, va fi mai bine dacă este ceva gros, astfel încât să putem folosi un pic mai puțin lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News