Clătitele sunt foarte gustoase şi uşor de preparat. Cu toate acestea, foarte multe gospodine greşesc atunci când le prepară.
Nu puneți ulei în tigaie sau puneţi prea multă compoziţie. Tigaia trebuie să fie unsă uniform cu ulei sau cu unt înainte să puneţi aluatul de clătite. Atenţie să nu puneţi prea mult.
Turnați aluatul direct în tigaie. Punerea aluatului direct din tigaie este o altă greșeală, deoarece stratul de aluat nu se răspândește uniform, ceea ce îngreunează gătitul. Este mai bine să utilizați, de exemplu, o ceaşcă pentru a lua cantitatea exactă și a o distribui bine în toată tigaia.
Nu întoarceţi la timp clătita. O altă greşeală pe care foarte multe gospodine o fac este că nu întorc la timp clătita. În momentul în care vezi că sunt găuri pe suprafaţa aluatului este semn că trebuie să o întorci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu