Ceapa ne dă mereu bătăi de cap atunci când trebuie să o gătim. Există câteva trucuri care ne ajută să evităm plânsul atunci când trebuie să tăiem ceapa.
Pentru a scăpa de lacrimile produse de ceapă, aceasta trebuie să fie pusă în congelator câteva minute înainte să o tăiem. Un alt truc eficient este să o înmuiați în apă cu câteva minute înainte de a fi tocată.
De asemenea, o puteţi lăsa şi în cuptorul cu microunde câteva secunde.
Motivul pentru care plângem atunci când tăiem ceapa este simplu: îi rupem celulele și are loc o reacție care determină eliberarea acidului sulfenic. Înainte de aceasta, ochii noștri sunt iritați și creierul trimite semnalul că trebuie folosit ca mecanism de apărare secreția de lacrimi
Oamenii de știință de la Bayer Crop Science au obţinut prin încrucişări de diferite soiuri şi seminţe o nouă specie de ceapă care nu te face să plângi. A fost cultivată în Nevada și Washington, are o aromă mai ușoară decât ceapa tradiţională și o textura crocantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News