Ce să faci ca zeama pentru piftie să fie limpede. Trucul cu albușul de ou

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Idei de retete

Nu știi cum să faci ca zeama pentru piftie să nu mai fie tulbure? Iată câteva trucuri de care te poți ajuta!

Piftia este un preparat tradițional adorat în sezonul rece, dar secretul unei piftii reușite stă, printre altele, și în claritatea produsul finit. O zeamă limpede adaugă un aspect apetisant și evidențiază mai bine ingredientele. Iată câteva trucuri pentru a te asigura că zeama ta de piftie va fi perfect limpede, precum sticla.

Alege ingrediente de calitate

Carnea și oasele folosite sunt esențiale pentru o piftie de nota 10. Optează pentru picioare de porc, urechi, rasol sau chiar carne de curcan. Spală-le bine înainte de a le pune la fiert, pentru a îndepărta impuritățile.

Înlătură spuma în timpul fierberii

Pe măsură ce începi să fierbi ingredientele se formează o spumă la suprafață. Îndepărtează constant această spumă cu o lingură sau o spumieră pentru a evita tulburarea lichidului.

Fierbere lentă, fără întrerupere

Pentru o zeamă limpede fierbe totul la foc mic, evitând clocotirea. Fierberea rapidă poate agita grăsimea și particulele din lichid, făcându-l tulbure.

Adaugă legumele la momentul potrivit

Pune ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul abia după ce carnea a fiert parțial și spuma a fost complet îndepărtată. Astfel, legumele vor adăuga aromă fără să tulbure zeama.

Strecoară lichidul

După ce fierberea este completă, strecoară zeama printr-o sită fină sau printr-un tifon dublu. Aceasta este metoda sigură pentru a elimina orice particule rămase.

Folosește albuș de ou pentru clarificare (opțional)

Un truc mai puțin cunoscut, dar eficient, este să folosești albușuri de ou. Bate ușor albușurile și adaugă-le în zeama fierbinte, dar nu clocotită. Albușul va aduna particulele în suspensie, iar după strecurare vei avea o zeamă cristal.

Răcește lichidul și îndepărtează grăsimea

După ce zeama s-a răcit grăsimea se va solidifica la suprafață. Îndepărteaz-o cu grijă înainte de a turna zeama peste carne și a o lăsa la închegat.

Cu răbdare și atenție la detalii poți obține o piftie cu zeamă limpede și gustoasă, numai bună pentru masa de sărbători. Aceste trucuri simple vor transforma, cu siguranță, rețeta ta într-un adevărat festin de zile mari!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel