Ce să faci când ți se pune cârcel la picior. Sfatul medicilor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Se poate întâmpla ca uneori crampele musculare să fie foarte dureroase, iar ce să faci când ți se pune cârcel la picior devine un stres absolut.

 

Specialiștii din domeniul medicinei au încercat să afle care este principala cauză a acestor crampe musculare pe care îi numim în mod colocvial „cârcei”. Rezultatul cercetărilor a fost unul inconclusiv și nu s-a putut stabili cu exactitate care este cauza acestei afecțiuni.

Totuși, pe baza cercetărilor s-au putut găsi câteva mari motive pentru care cârceii apar mai des decât de obicei. Iar faptul că piciorul se poate relaxa mai repede dacă este pus în anumite poziții a făcut acest simptom să fie mult mai acceptabil în societate.

Ce să faci când ți se pune cârcel la picior?

Cârcelul la picior reprezintă o contracție musculară foarte puternică, iar durerea pe care persoana respectivă o simte este foarte intensă, similară cu cele crampele abdominale. De cele mai multe ori consecințele unui cârcel sunt minore, iar daunele din timpul său sunt aproape inexistente. Mulți oameni au sesizat doar un confort în ceea ce privește folosirea mușchiului respectiv.

Cele mai multe crampe musculare au loc la nivelul gambei piciorului, iar apariția lor în timpul nopții este foarte frecventă. Durerea este una bruscă și mulți oameni nu înțeleg ce se întâmplă, dar acolo are loc o contracție involuntară a mușchiului. Medicii au sesizat că durerea poate să înceteze dacă laba piciorului este trasă cu mâinile spre zona în care cârcelul a avut loc.

Nu se încordează toți mușchii simultan, fie partea dreapta a gambei este cea contractată, fie cea stângă. În funcție de acest aspect are loc mișcarea corespunzătoare. Pacienții au sesizat faptul că dacă încep să își maseze mușchiul puternic, relaxarea sa apare mai rapid decât de obicei. Acestea fiind posibilitățile pe care le aveți în pat.

Dacă aveți posibilitatea, o tehnică mult mai efectivă este cea în care vă puneți greutatea corpului pe piciorul respectiv. Mișcarea pe care o faceți trebuie să tindă să folosiți mușchiul respectiv. Dar durerile pot fi foarte intense si atunci când ți se pune cârcel la picior, mișcarea devine aproape o misiune imposibilă.

Cum scap de cârcei? Sfatul specialiștilor

Medicii de specialitate au ajuns la concluzia că o hidratare neadecvată poate crește șansa de a avea un cârcel pe timpul nopții. În cadrul mai mult experimente, persoanele ce aveau parte de cârcei au primit o doză suplimentară de apă, astfel încât hidratarea să fie optimă, iar numărul lor a fost unul mult mai redus. Există posibilitatea încercării unui tratament naturist precum și în cazul celor abdominale. Totuși, au fost cazuri în care nervii ce ies din măduva spinării sunt cei ce cauzează aceste anomalii, principalele afecțiuni vizând o obturare a căii de ieșire.

Activitățile fizice pe care o persoană anume le prestează pot duce la creșterea frecvenței cârceilor. Epuizarea și munca în exces este considerată ca fiind un factor principal în dezvoltarea crampelor musculare. Motiv pentru care ce să faci când ți se pune cârcel la picior este o problemă majoră, iar această afecțiune indică faptul că organismul are de suferit dacă aceste condiții continuă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel