Tuturor ni s-a întâmplat să punem mai multă sare în mâncare. Există câteva trucuri care te pot ajuta în asemenea situaţii.
Dacă ai pus prea multă sare în tocăniţă, supă sau în sosuri, puneți câţiva cartofi cruzi și așteptați să fiarbă. După ce au fiert, îi puteţi scoate din mâncare. Cartofii vor absorbi excesul de sare.
Trucul unei firimituri de pâine funcționează și el, deși cartoful oferă de obicei rezultate mai bune.
Dacă aţi pus prea multă sare în legume, treceți-le pe sub un jet de apă.
De asemenea, jetul de apă funcționează şi în cazul hamsiilor prea sărate. Înmuiați-le câteva minute în apă foarte rece și uscați-le bine în hârtie absorbantă.
Dacă aţi pus prea multă sare în salata de vinete, încercați să adăugați niște oregano.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu