Ce să faci seara ca să adormi mai repede

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ţi-e greu să adormi seara, oricât ai fi de obosit? Iată ce poţi face ca să-l chemi pe Moş Ene mai repede!

Pregătirea pentru somnul de seară poate uneori să implice obiceiuri care vă ajută să vă relaxați și să vă pregătiți mintea și corpul pentru odihnă. Iată câteva activități recomandate de Cleveland Clinic pe care le puteți încerca pentru a adormi mai repede seara:

Creaţi o rutină relaxantă! Stabilește o rutină de seară relaxantă care să dureze aproximativ 30-60 de minute. Aceasta poate include cititul unei cărți, meditația, ascultarea unei muzici liniștitoare sau practicarea unei tehnici de respirație profundă.

Evitaţi ecranele! Cu cel puțin o oră înainte de culcare, încercați să evitați expunerea la lumina albastră emisă de dispozitivele electronice, cum ar fi telefoanele, tabletele sau televizoarele. Lumina albastră poate inhiba producția de melatonină și poate împiedica adormitul.

Faceţi un duș cald! Un duș cald înainte de culcare poate ajuta la relaxarea mușchilor și la instalarea somnolenţei. Puteți adăuga uleiuri esențiale relaxante în apa dușului pentru un efect suplimentar.

Scrieţi în jurnal! Luați-vă câteva minute înainte de culcare pentru a scrie într-un jurnal. Puteți să vă notaţi gândurile, emoțiile sau întâmplări de peste zi, ceea ce vă poate ajuta să vă eliberați mintea și să vă pregătiți pentru somn.

Reglarea temperaturii. Asigurați-vă că dormitorul este la o temperatură confortabilă pentru somn. Dacă-ţi va fi prea cald sau prea frig nu vei putea să te odihneşti cum trebuie.

Evitaţi mâncarea grea înainte de culcare! Evitați mâncarea bogată în grăsimi sau proteine înainte de culcare, deoarece digestia poate împiedica somnul. Dacă simțiți nevoia să mâncați înainte de culcare, optați pentru gustări ușoare și sănătoase.

Limitarea consumului de lichide. Reduceţi consumul de lichide înainte de culcare ca să evitaţi trezirile frecvente în timpul nopții pentru a merge la toaletă.

Mediu confortabil pentru somn. Asigurați-vă că patul și pernele sunt confortabile și potrivite pentru dvs. Utilizați lenjerii curate și moi pentru a crea un mediu plăcut pentru somn.

Evitaţi discuțiile stresante! Evitați discuțiile stresante sau subiectele provocatoare înainte de culcare, deoarece acestea pot duce la gânduri agitate și dificultăți în adormire.

Încercați să experimentați diferite activități și să găsiți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. În timp, o rutină de seară relaxantă poate deveni un semnal pentru creierul dvs. care va spune corpului că este timpul să se pregătească pentru somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel