Vă prezentăm câteva alimente pe care trebuie să le consumaţi atunci când sunteţi bolnavi. Acestea vă vor ajuta să vă simţiţi mai bine.
Ouă
Ouăle sunt bogate în zinc, ceea ce stimulează sistemul imunitar și ne poate ajuta atunci când suntem răciţi sau gripaţi. cu simptome de frig. Există studii care arată că administrarea zincului în 24 de ore de la debutul primelor simptome poate reduce durata răcelii.
Ardei roșu
Umpleți-vă frigiderul cu ardei în perioada rece. Este foarte bogat în vitamina C, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar și, astfel, la prevenirea bolilor. Cel mai bine este să îl consumi crud, deoarece atunci când îl găteşti îşi poate pierde din nutrienţi.
Dacă nu vă plac ardeii, încercaţi să consumaţi broccoli și citricele. Acestea sunt, de asemenea, deosebit de bogate în vitamina C.
Supa de pui
Mama ta avea dreptate. Supa de pui calmează congestia și mucusul. Cisteina, un aminoacid prezent în pui, ajută la calmarea tusei şi desfundă nasul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu