EXCLUSIV  Ce să nu faceţi niciodată la volan. Sfat din anii 80 care poate salva vieţi. Avertismentul specialistului: Puteţi provoca accidente grave

Fotografie creată de Stan, de la Pexels
Fotografie creată de Stan, de la Pexels

Titi Aur, expert în conducere defensivă, vine cu un sfat foarte important pentru şoferi, învăţat încă din anii 80. 

"Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat de foarte, foarte mult timp, când eram tânăr şofer, de la unchiul meu, care m-a pus prima dată la volan, a fost următorul: dacă vreodată eşti într-o intersecţie sau într-un loc în care îţi dai seama târziu că trebuia să faci stânga, dreapta, şi nu eşti bine încadrat, nu forţa niciodată. 

Ţi-ai adus aminte, îţi asumi, te duci înainte. Pentru că e foarte periculos să schimbi în ultimul moment direcţia. Şi asta se întâmpla în anii 80, când probabilitatea de multe benzi, de autostrăzi, nu exista în România. Şi nici maşini multe nu erau. 

Când faci asta mai ales pe autostradă... Eu ştiu că disperarea e mare, că nu ştii pe unde mai poţi ieşi, dar pericolul e mult mai mare. Oricât de mult vei ocoli, e mult mai mică pierderea faţă de o forţare. Aici nu s-a întâmplat nimic, pentru că cel care filma a redus, a evitat. Era şi ceva distanţă. Dar astfel de lucruri trebuie evitate cu orice efort. Pentru că se pot produce accidente foarte grave. Mai ales pe autostradă, unde vitezele sunt foarte mari, unde efectul ăla de turmă nu îţi transmite că e periculos. Că toată lumea merge tare. Dar, de fapt, un pic de neatenţie la ăla din spate, coroborată cu încă un pic de neatenţie de la un altul, poate să producă un mare accident. 

Vorbim de o forţare în ultimul moment în acest clip. Şoferul şi-a adus aminte în ultima clipă că trebuie să facă dreapta. De pe cameră, totul se vede mai relaxat un pic. Eu am experienţa de filmat din maşină a unor faze la limită, care la televizor nu arată foarte grav. Aici eu cred că a fost destul de strânsă treaba. Cel care filma a evitat, a frânat, a trebuit să se uite în spate să vadă dacă nu vine altul. A avut unde să facă acea eschivă, dar la limită. 

Sfatul meu este să nu faceţi niciodată aşa ceva, pentru că e periculos şi pentru voi, dar şi pentru alţii. Puteţi provoca accidente foarte grave", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Clipul video comentat este disponibil la minutul 2:37

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel