Ce să NU faci imediat după ce mănânci

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată ce nu e indicat să faci la scurt timp după ce te-ai ridicat de la masă!

Există câteva activități pe care este recomandat să le eviți imediat după masă pentru a favoriza o digestie sănătoasă și pentru a preveni eventualele inconveniente digestive. Iată câteva lucruri pe care să nu le faci imediat după ce ai mâncat, porivit healthshots:

Nu te culca imediat: Așteaptă cel puțin 2-3 ore înainte de a te culca. Culcarea imediat după masă poate duce la reflux gastroesofagian și disconfort gastric.

Evită efortul fizic intens: Nu începe activități fizice intense sau antrenamente imediat după masă. Asta poate afecta digestia și poate provoca crampe sau disconfort.

Nu bea apă în exces: Este bine să bei apă în timpul mesei, dar să eviți cantități mari de apă imediat după masă, deoarece poate dilua sucul gastric și sărurile digestive, încetinind digestia.

Nu consuma fructe acide: Evită consumul imediat al fructelor acide, deoarece pot irita mucoasa gastrică. Poți aștepta un timp pentru ca stomacul să înceapă procesul de digestie înainte de a consuma fructe acide.

Nu fuma: Fumatul imediat după masă poate afecta absorbția nutrienților și poate duce la diverse probleme de sănătate.

Nu stai mult timp în picioare: Dacă stai mult timp în picioare imediat după masă, digestia poate încetini. Este recomandat să faci o scurtă plimbare ușoară.

Nu consuma alcool: Evită consumul de alcool imediat după masă, deoarece poate agrava disconfortul gastric.

Este important să ne ascultăm organismul și să fim atenți la propriile reacții după masă, ajustându-ne astfel activitățile în consecință pentru a menține o digestie sănătoasă. Doctorii spun că cel mai bine, după masă, este să ne relaxăm, să ne întindem, să facem câțiva pași și chiar să medităm câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel