Ce să nu porți înainte de îmbarcare. Sfaturile unei însoțitoare de zbor

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

La ce trebuie să fii atent când pleci în vacanță cu avionul ca să nu îți strici buna dispoziție.

Plecarea cu avionul, fie că e vorba de vacanță sau de o călătorie de afaceri, ne poate pune în situația în care să stăm destul de multă vreme pentru controlul necesar înainte de îmbarcare, ba chiar să fim exact persoana care ține rândul în loc.

Nu vrem să fim niciodată acea persoană, cea de la coada de securitate de la aeroport care nu se poate concentra și care îi reține pe toți, mai ales în condițiile în care, în sezonul vacanțelor, se înregistrează cozi record.

Acest lucru se poate datora lipsei de experiență în aeroport, energiei nervoase sau faptului că pur și simplu aveți prea multe lucruri în minte pentru a vă concentra.

Însoțitoarea de zbor Tara Stilley, cu o experiență vastă în domeniu, a explicat care sunt lucrurile la care trebuie să fim atenți pentru a evita astfel de situații care pot strica vacanțele.

Evitați hainele prea largi

Potrivit însoțitoarei de zbor, jachetele voluminoase sau hainele largi și supradimensionate necesită un control suplimentar din partea celor de la securitate.

Purtați încălțăminte fără șireturi

în funcție de sezon sau de destinație, dar și pentru a avea un bagaj mai ușor putem fi tentați să purtăm ghete sau alt tip de încălțăminte cu șireturi, iar în timpul controlului de securitate descălțarea și încălțarea, precum și legarea șireturilor, poate să ducă la formarea rândului de călători nervoși.

Astfel, pentru a evita această situație, indicat, potrivit însoțitoarei de zbor, este să purtați încălțăminte ușor de încălțat/descălțat, respectiv de prins, prin sistemul ”arici”.

Fără brățări metalice și accesorii de păr

Fiecare pasager trece prin scannerul corporal care detectează anumite metale, iar dacă bijuteriile de aur, argint sau alte metale periculoase nu par să pună multe probleme, mai ales dacă vorbim de cele precum verigheta sau inelul, în cazul brățărilor metalice senzorul poate să se activeze și iar, să se formeze rând în spatele pasagerului ”înzorzonat”.

Același lucru se poate întâmpla și în situația accesoriilor metalice din păr.

Bagajul excesiv

Deși prețul mai mare al bagajelor de cală, care depășesc o anumită greutate, poate să îi descurajeze pe pasageri să pună ”tot șifonierul”, alții nu se lasă intimidați de acest lucru și pleacă în călătorie cu un bagaj excesiv.

Potrivit însoțitoarei de zbor, aceasta este o problemă ds întâlnită și care duce la situații de aglomerare în zona de verificare a bagajelor.

”Pasagerii care aduc prea multe bagaje la controlul de securitate prelungesc cozile. Există mai multe posibilități de a uita lichide sau alte lucruri care ar trebui să fie scoase.

De asemenea, este util să rămâneți organizați și să păstrați laptopurile și lichidele aproape de suprafață și ușor accesibile. Evitați, de asemenea, să treceți cu pungi de plastic sau de hârtie.

Am văzut pasageri care încercau să treacă prin scanerele cu raze X genți care nu au fermoar sau nu se închid bine și care trebuiau să se joace cu ele pentru a se asigura că rămân în poziție verticală și că nu cad și nu se varsă în timp ce trec prin ele.

De asemenea, este mai ușor să se umple prea mult gențile, ceea ce face mai probabil să fie răsturnate la un moment dat în timpul procesului de control de securitate. Sfatul meu este să poți să o închizi și să o uiți”, a explicat însoțitoarea de zbor, scrie Who What Wear.

Citește și: O turistă s-a trezit cu o notă de plată de 1.000 de dolari, după ce chelnerul i-a recomandat un preparat, fără să-i spună prețul exact

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel