Cafeaua este licoarea magică care pe cei mai mulţi îi trezeşte de dimineaţă. De asemenea, mulţi se bucură pur şi simplu de aromq ei, fie că este dimineaţă sau o după-amiază de weekend. Pentru o experienţă specială, există câteva ingrediente pe care le poţi aduaga în cafea pentru a obţine o aromă mai intensă. Astfel vei înlătura substanțele nocive
Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. În Orient, nucşoara se adaugă în cafea şi ceai, iar grecii o combină şi cu scorţişoară.
Italienii o adaugă şi în sucul de roşii, punând în evidenţă latura picantă a condimentului. Nucşoara are proprietatea de a creşte temperatura corpului, astfel că este ideală și în stările gripale. Este un eficient stimulent nervos şi are efecte analgezice.
Pentru o savoare deosebită, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon. Pe lângă aromă, neutralizează substanţele toxice din cafea. Se pun 2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat.
Vezi și: Dulceață de trandafiri, rețetă. Cum se prepară
Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Rețeta pe care orice român trebuie să o știe
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News