Ce să pui în coșul de gunoi ca să nu mai miroasă urât

Foloseşte coji de lămâie dacă nu-ţi permiţi saci parfumaţi! / Foto: Pexels
Foloseşte coji de lămâie dacă nu-ţi permiţi saci parfumaţi! / Foto: Pexels

Cui nu i s-a întâmplat ca după o zi de muncă să se întoarcă acasă și să constate că recipientul de gunoi din bucătărie miroase îngrozitor? Din fericire, în ziua de azi avem la îndemână atâtea trucuri, de la odorizante speciale pentru coşul de gunoi şi saci parfumaţi până la metode de pe vremea părinţilor ca felii de lămâie sau plicuri de ceai de mentă.

 

Chiar dacă mirosul din spaţiul destinat gunoiului menajer din casă te-a luat prin surprindere, există atâtea trucuri pentru a combate astfel de neplăceri. Iată doar câteva:

Aşează mai multe straturi de ziar în partea de jos a coșului de gunoi. Acestea vor absorbi scurgerile urât mirositoare şi astfel nu va mai fi nevoie să speli găleata, după fiecare utilizare, în mai multe ape pentru a forţa eliminarea mirosurilor deranjante. Prin urmare, dacă ceva din sacul de gunoi începe să picure și sacul se scurge, nu va exista acel miros persistent iar curățarea va fi mult mai ușor de făcut.

O altă metodă eficientă pentru a opri mirosul neplăcut din coșul de gunoi este confecționarea unui plic cu capse (precum cele care se pun în dulap). Se umple un filtru de cafea cu bicarbonat de sodiu, apoi se leagă partea superioară cu ață. Se pune plicul pe fundul coșului de gunoi și mirosurile urâte vor dispărea. Uneori este nevoie de un dezinfectant dur pentru a scăpa de microbi și mirosuri. Deși înălbitorul are un miros ceva mai puternic, acesta poate ucide microbii care ar putea contribui la mirosul din gunoi. Aşa că puteţi apela cu încredere şi la soluţiile de curăţare ceva mai agresive. Vor face treabă bună. Ţineţi, însă, cont că înălbitorul trebuie utilizat cu precauție pentru a nu deteriora finisajul cutiei. De asemenea, zona de lucru trebuie bine ventilată atunci când se folosesc înălbitori pentru a evita intoxicația chimică. Înălbitorul poate fi, de asemenea, puternic diluat și va funcționa în continuare perfect.

Nisipul pentru pisici absoarbe umezeala

Un alt truc util pentru combaterea mirosului este nisipul pentru pisici care se pune în litieră. Pus pe fundul coșului de gunoi, va împiedica umezeala și mirosurile neplăcute să vă invadeze casa. Acest tip de nisip special pentru nevoile pisicilor absoarbe mirosurile și lichidele, lăsând un miros proaspăt în apropierea gunoiului. După o săptămână sau când așternutul pentru pisici devine umezit, se aruncă și se mai adăugă puțin. Bineînțeles, un coș de gunoi nu va mirosi niciodată ca o grădină de trandafiri, însă cu ajutorul trucurilor enumerate mai sus, vom putea ține la distanță chir şi cele mai înțepătoare mirosuri, mai ales vara când aruncăm la gunoi coji de pepene şi de ouă iar temperaturile înalte nu fac casă bună cu resturile menajere.

Lămâia, o soluție la îndemână

Mai bine miros de citrice decât alte mirosuri neplăcute, nu? Oricine poate adăuga coji de lămâie pe fundul găleţii. Apoi, poate pune  deasupra sacul de gunoi. Împreună cu un praf de bicarbonat sau un pliculeţ de ceai, acestea vor elimina o parte din problema izului neplăcut care, de obicei, se răspândește în jurul coșului cu resturi menajere. Ca o metodă mai simplă, puteţi oricând să cumpăraţi din supermarket saci de gunoi care deja sunt îmbibaţi cu esenţe florale sau miros a lămâie, a gumă de mestecat sau chiar a...îngheţată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel