Ce salariu are Rodica Culcer la TVR. Ponta: 320 de angajați lucrează ca emisiunile TVR să-i aparțină lui Băsescu

rodica culcer
rodica culcer

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că șefa Departamentului de știri a TVR, Rodica Culcer, are un salariu de 3000 euro lunar și 320 angajați pentru ca emisiunile să aparțină doar lui Traian Băsescu.

”Televiziunea publică, plătită din bani publici, aflată teoretic sub control parlamentar, este în acest moment transformată într-o televiziune a președintelui României. Datele oficiale privind prima jumătate a lunii octombrie arată așa: 42% prezența președintelui și instituțiilor sale, 29% prezența opoziției parlamentare - PSD, PNL, PC, 26% pentru majoritatea parlamentară. Jumătate din timpul exprimării punctelor de vedere politice la TVR e afectat președintelui Traian Băsescu, cealaltă jumătate e împărțită - un sfert pentru opoziție, un sfert pentru majoritatea parlamentară. Deci, 29,2% prezență a opoziției, 70, 8% a puterii", a prezentat social-democratul bilanțul aparițiilor la TVR, scrie realitatea.net.

El a acuzat că TVR are la direcția știri, condusă de Rodica Culcer, 320 angajați, "mai mulți decat toate televiziunile private la un loc, având ultimul loc în ce privește audiența".

"Acești domni, angajați de dna Culcer, au salarii care nu există in zona privată, începand cu Culcer care are 115 milioane lei vechi pe luna, plus pensia, deci 3000 euro plătiți din bani publici pentru ca emisiunile de știri să aparțină doar lui Traian Băsescu", a acuzat Ponta.

Liderul PSD a adăugat că fiecare televiziune privată face ce vrea cu proprii bani, respectând legea, astfel că banii dlui Voiculescu, Vîntu, Ghiță sau Păunescu "sunt doar sub propriul control și al legii", în timp ce, în cazul TVR, banii sunt ai tuturor.

"320 angajați, un salariu de 3000 euro într-o instituție publică pentru dna Culcer, pentru cele cele 17 apariții ale lui Traian Băsescu în acest an, comparate cu cele zero ale mele, nu reprezintă o presiune politică, ci o realitate politică ce nu a mai existat în România înainte de 1989", a adăugat președintele PSD. El a mai spus că aceste cifre vor fi prezentate și în cadrul Comisiilor de cultură, de către reprezentanții opoziției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel