Ce scrie pe biletul așezat între florile de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, împreună cu o coroană din flori, a fost așezat un bilet.

Publicitate

Pe bilet, semnat de Regele Charles, scrie: „In loving and devoted memory, Charles R.”

Ceremonia desfăşurată, luni, la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat, după ce au fost păstrate două minute de reculegere. Sicriul a fost scos din abaţie la ora 12:15 (11:15 GMT), în timp ce Big Ben, celebrul clopot din turnul Palatului Westminster, a bătut la intervale de un minut.

După ieşirea din Abaţia Westminster, unde au fost prezenţi 2.000 de invitaţi, printre care demnitari sosiţi din întreaga lume, procesiunea s-a îndreptat spre Arcul Wellington, unde sicriul va fi aşezat pe un dric pentru a fi dus la Castelul Windsor, în afara Londrei. În procesiune defilează membri ai forţelor armate ale Regatului Unit şi ale ţărilor din Commonwealth, reprezentanţi ai poliţiei britanice şi ai serviciului public de sănătate (NHS).

Charles al III-lea, care a părut extrem de emoţionat în timpul intonării imnului, merge alături de alţi membri ai familiei regale, în timp ce regina consoartă Camilla, prinţesa de Wales Kate şi ducesa de Sussex Meghan urmează cortegiul cu maşina. 

Mircea Badea, despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Mircea Badea a comentat imaginile difuzate de la ceremoniile funerare ale Reginei Elisabeta a II-a.

„Pentru că este vorba despre imperiul britanic, poate cel mai important, semnificativ şi relevant imperiu din ultimele sute de ani, pentru că este vorba de o tradiţie care în alte ţări a fost  fracturată în felurite feluri, aici a continuat, ceea ce e foarte rar şi special. Regina a fost o persoană cu totul şi cu totul aparte, cu foate multe calităţi, foarte carismatică şi percepută ca atare pe planetă. Deci sunt foarte multe pe care le consider corecte şi fireşti pentru care acest eveniment să fie cel mai vizionat eveniment din istorie.

Cred că orice fel de detaliu din ceremonial este interesant, pentru că nimic nu este la întâmplare. Vorbim despre tradiţie, în primul şi în primul rând, şi felul în care poporul britanic se raportează la tradiţie, în dimensiunea sa simbolică. Niciun detaliu nu este nesemnificativ, nu este întâmplător. Sobrietate aceasta, în multe aspecte simplă, de asemenea, cred că este unică pe planetă în acest moment”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Citește și...

De ce nu a purtat Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei

Palatul Buckingham a transmis că numai membrii cu îndatoriri în Casa Regală pot purta uniformă militară la ceremoniile care au loc în perioada de doliu pentru Regina Elisabeta a II-a.

„I s-a permis, la Priveghiul prinților, să poarte uniformă, însă el, renunțând să-și asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul să poarte uniformă. S-au făcut anumite concesii. Asta arată o căldura, apropiere, prietenie, însă iată că nu și astăzi. Astăzi era foarte important”, a spus Ana Iorga la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel