Află în articol ce a scris presa din Rusia despre negocierile lui Vladimir Putin cu NATO.
Agenția de știri Interfax a scris pe larg despre negocierile dintre Vladimir Putin și NATO, publicând mai multe știri, pe măsură ce apăreau declarații și informații din cadrul Consiliului NATO-Rusia. "Secretarul general al NATO a spus despre riscul unui conflict armat în Europa.", este unul dintre titlurile folosite de Interfax.
”Riscul unui conflict armat în Europa există în prezent și, prin urmare, dialogul cu Rusia este important”, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în urma rezultatelor Consiliului Rusia-NATO.
”Există un risc real de conflict armat în Europa, dar de aceea întâlnirea care a avut loc astăzi, și toate cele care au loc în această săptămână, sunt atât de importante”, a spus el, răspunzând la întrebarea unui jurnalist dacă, în opinia sa, exista riscul unui conflict armat. Secretarul general al NATO a spus: ”Vom face, din partea noastră, tot ce putem pentru a preveni un nou conflict armat”.
”Stoltenberg a mai spus că tensiunile dintre Rusia și Occident pot fi reduse dacă Moscova este pregătită pentru cooperare și rezolvarea politică a problemelor.” scrie Interfax.
""Departamentul de Stat al SUA a oferit Federației Ruse posibilitatea de a alege între detensionare și confruntare cu consecințe" / "Stoltenberg a raportat despre negocierile dificile ale NATO cu Rusia" / "Rusia a declarat NATO că are nevoie de timp pentru a răspunde la propunerea pentru următoarele întâlniri".", sunt alte câteva titluri publicate de Interfax în decursul ultimelor ore.
Reuniunea Consiliului Rusia-NATO s-a încheiat. Negocierile au durat mai mult decât era planificat, Alianța a declarat dreptul Ucrainei de a-și alege propria cale, scrie Novaia Vremea. Întâlnirea a început în jurul orei locale 10:00 și a durat mai bine de trei ore. Întâlnirea de la Bruxelles este una dintre rundele de referință de discuții cu Rusia care au loc în Europa săptămâna aceasta. Pe 10 ianuarie, reprezentanții Federației Ruse și ai Statelor Unite au avut o întâlnire bilaterală la Geneva, iar pe 13 ianuarie vor avea loc negocierile Rusia-OSCE, la care va participa și partea ucraineană.
"Cerințele de securitate ale Rusiei sunt adresate Statelor Unite și statelor europene, Moscova nu le-a transmis unor astfel de organizații internaționale precum Uniunea Europeană (UE) și NATO. În cea mai simplificată formă, poziția Federației Ruse se reduce la trei puncte: retragerea armelor nucleare americane din Europa, încetarea desfășurării forțelor militare convenționale NATO în apropierea granițelor Rusiei și crearea unei infrastructuri militare acolo și respingerea oficială a planurilor NATO de a atrage Ucraina și Georgia în alianță. Acest lucru, potrivit Moscovei, va ajuta la corectarea gravului dezechilibru de securitate din Europa care a apărut după prăbușirea Uniunii Sovietice și a Organizației Pactului de la Varșovia.", scrie tass.ru.
"Rezultatele discuțiilor nu au fost încă anunțate, în timp ce părțile doar în termeni generali își exprimă disponibilitatea pentru continuarea dialogului. Astfel, misiunea SUA la NATO a declarat că sunt deschise comunicării, dar rămân angajate în principiul descurajării. Stoltenberg a considerat că discuția nu este ușoară, dar importantă, în special, după cum a spus el, s-a discutat despre Ucraina.", scrie ria.ru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News