Ce scrie Reuters despre Ianis Hagi: Are șansa de a-și face un nume. A făcut furori

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol ce scrie agenția de presă Reuters despre jucătorul Naționalei României, Ianis Hagi.

Agenția de presă Reuters scrie că Ianis Hagi a trebuit să trăiască mult timp cu comparațiile cu tatăl său, unul dintre cei mai mari jucători români din toate timpurile, Gheorghe Hagi, dar la Campionatul European din Germania are șansa de a-și face un nume.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 25 de ani a contribuit decisiv la egalul României cu Slovacia, scor 1-1, miercuri, în ultimul meci din Grupa E, obținând penalty-ul din care Răzvan Marin a egalat.

România a câștigat grupa și acum se va confruntă cu o Olandă șubredă în ultimele 16, oferind potențialul pentru un parcurs similar cu cel pus la cale de tatăl său, a cărui strălucire a condus România la Cupa Mondială din 1994 în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Suedia.

Foto: Agerpres

În urmă cu 30 de ani, Gheorghe Hagi a fost antrenat de Anghel Iordănescu, iar în Germania Ianis lucrează sub comanda tacticianului Edward Iordănescu, fiul lui Anghel, o altă legătură între două dintre cele mai faimoase familii de fotbaliști din România.

Două generații, la trei decenii distanță, care speră să facă istorie pentru România.

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv. Toată lumea știa că vrem să ieșim din grupe, am câștigat grupa și cred că pe lângă obiectivul fotbalistic aveam și obiectiv să scoatem lumea în stradă, să îi facem fericiți, să fie mândri de această generație, de echipa noastră”, a declarat Ianis Hagi la ProTV.

Ianis și Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a avut distincția de a juca atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona, într-o ilustră carieră de club, și a condus Steaua București până în finala Cupei Europene din 1989, pierdută în fața echipei AC Milan.

Foto: Agerpres

Drumul fiului său a fost mai mult o luptă. Ianis a trecut prin academia tatălui său și a debutat la vârsta de 16 ani la Viitorul Constanța, clubul românesc format de Gheorghe în 2009.

Ulterior, a ajuns la echipa italiană Fiorentina, la Genk în Belgia și acum la Rangers în Scoția.

În urma unei accidentări de lungă durată, Hagi a avut un sezon sub așteptări, împrumutat la clubul spaniol Alaves în 2023-24, unde cele 22 de apariții în LaLiga, dintre care opt ca titular, au produs doar două pase decisive și niciun gol.

Cu toate acestea, Hagi a făcut furori la Euro 2024, nu din cauza numelui său de familie, ci a exploatărilor sale din teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel