EXCLUSIV  Ce ascunde gestul cu pumnul făcut de Donald Trump după atacul armat. Profilerul Paul Herinean: Își joacă rolul foarte bine. Nu se teme de nimeni

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Profilerul Paul Herinean a spus ce se ascunde în spatele gestului făcut de Donald Trump după ce a fost rănit în urma tentativei eșuate de asasinat.

Donald Trump se afla duminică pe scenă la un eveniment de campanie în Pennsylvania și ținea un discurs, în momentul în care Thomas Matthew Crooks a tras spre el. Fostul președinte a fost rănit, iar în imaginile video din timpul atacului el poate fi văzut cu sânge în zona urechii. Cu toate acestea, Donald Trump a ridicat pumnul în aer, în aplauzele susținătorilor, în timp ce agenții de securitate îl scoteau de pe scenă pentru a-i proteja viața.

VEZI ȘI: Donald Trump, rănit într-un atac armat la un eveniment de campanie. Doi oameni au fost uciși. Foto + Vide

Luni însă, atunci când a sosit la Milwaukee, Donald Trump a repetat același gest. În timp ce cobora din avion el a ridicat din nou pumnul în sus.

VEZI ȘI: Primele imagini video cu Donald Trump după atacul armat/ VIDEO Reuters

Pentru a înțelege ce se ascunde, de fapt, în spatele acestui gest făcut de fostul președinte american, DC NEWS l-a contactat pe Paul Herinean, profiler. Acesta a comparat imaginea cu Donald Trump cu pumnul ridicat și chipul brăzdat de sânge cu unul dintre simbolurile americane cele mai importante - monumentul din Arlington County, Virginia.

Profilerul Paul Herinean: Donald Trump, în contrar contrast cu Biden

"Donald Trump se încadrează în tipologia eroului. Toți oamenii politici joacă un rol, iar Trump își joacă rolul foarte bine. Faptul că el a renunțat la anumite dispozitive de securitate și a creat chiar anumite inflexiuni în sistemul de securitate, de exemplu renunțarea la geamul antiglonț transparent, sunt atribute construite tocmai pentru ca să arate curajul pe care îl are în fața electoratului. Trump este Eroul, este Omul din popor – care renunță la orice barieră între el și cei pe care îi reprezintă, este Liderul carismatic – miliardarul excentric, evident în contrar contrast cu Biden pe care îl prezintă ca pe o persoană foarte în vârstă, persoană care are anumite lacune în ceea ce privește funcțiile cognitive.

Revenind la atentat, trebuie să subliniem faptul că având în vedere toate aceste circumstanțe în care a renunțat la anumite proceduri de securitate, serviciile secrete trebuiau să compenseze acele lucruri. Spre exemplu, prin lărgirea spațiului de securitate și alte măsuri defensive și preventive pe care trebuie să le ia.

"Trump reușește să speculeze electoral acest incident"

Modul în care Donald Trump reușește să speculeze electoral acest incident este remarcabil, el nu renunță, degajă forță în plan nonverbal și degajă forță și prin mesaj și chiar prin intonația vocii. El are imediat adopție din partea publicului, public care își arată susținerea imediată și necondiționată față de candidatul lor. Incidentul și mai ales reacția lui Donald Trump ne arată un posibil viitor președinte american puternic, care nu se teme de nimeni și care nu fuge din fața pericolului, rămânând demn chiar și aceste circumstanțe excepționale.

Imaginea cu Donald Trump cu pumnul ridicat, cu fața încrâncenată și chipul brăzdat de sânge, înconjurat metaforic de luptători, respectiv agenții Secret Service, va dăinui probabil mult timp, dacă nu cumva va intra în manualele de istorie. În acest sens, există deja o analogie vizuală puternică cu unul dintre simbolurile americane cele mai importante - monumentul din Arlington County, Virginia, care este realizat în memoria tuturor pușcașilor marini decedați în luptă începând cu anul 1775 și reprezintă momentul în care, în Al Doilea Război Mondial, armata americană a cucerit insula Okinawa în anul 1945. În concluzie, atentatul este foarte probabil să încline balanța alegerilor prezidențiale americane în favoarea lui Donald Trump", a spus Paul Herinean în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel