Dacă vrei să prepari mămăligă, dar ți-e teamă că este un proces complicat, trebuie să știi că te înșeli. Iată rețeta simplă și rapidă pe care o poate prepara oricine.
Ingredient
- 4 pahare de apă
- 1 pahar de mălai
- 1 praf de sare
- 1 lingură de unt (pentru gust)
Vezi și: Prăjitura Petre Roman: Rețeta surpriză a zilei. Este bestială!
Cum se prepară
Pune apa la fiert iar când dă în clocot, toarnă în ploaie mălaiul și amestecă continuu cu un tel, să nu se formeze cocoloașe, scrie paginidebucate.ro. Ține mămăliga pe foc mic spre potrivit până se îngroașă și începe să se desprindă de marginile cratiței sau ceaunului. Răstoarnă mămăliga într-un bol larg sau pe un fund de lemn, apoi servește-o cu poftă alături de mâncarea preferată. Nu uita să adaugi sare când pui apa la fiert. Pentru un gust mai plăcut adaugă și câteva cubulețe de unt.
Vezi și: Cum faci GĂLUȘTE PUFOASE. Rețeta clasică: Așa nu-ți vor ieși tari niciodată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News