Ce se întâmplă, acum, în Fâșia Gaza. Bogdan Chirieac: Situația este fără ieșire!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că "invazia Fâșiei Gaza a început de câteva săptămâni, doar că nu a apărut în presă".

Aşa cum a fost descrisă de experţii militari, lupta urbană din oraşul Gaza este cea mai periculoasă. Potrivit armatei israeliene, soldaţii sunt în oraşul Gaza în apropiere de centru și există inclusiv bătălii în tunelurile Hamas.

Există şi informaţia potrivit căreia, în timp ce armata israeliană desfăşoară această operaţiune în oraşul Gaza, forțele de apărare ale Israelului raportează noi atacuri din sudul Libanului - acolo unde este gruparea Hezbollah - asupra nordului Israelului. Au fost trase focuri de armă. Spun cei din armata israeliană că au aterizat rachete în apropierea unei şcoli, dar nu există răniţi.

New York Times scrie că ceea ce vedem, în aceste momente, în Fâşia Gaza este, de fapt, invazia Fâşiei Gaza, dar că ea a fost cumva ţinută la secret, potrivit Antena 3. Inclusiv oamenii din Israel ar şti foarte puţine lucruri despre această operaţiune terestră.

"Este pregătit un cor anti-Israel"

Întrebat, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, dacă este aceasta invazia Fâşiei Gaza, având în vedere controversele la nivel mondial, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Eu cred că invazia Fâşiei Gaza a început de câteva săptămâni, doar că nu a apărut în presă. Au fost acţiuni de comando care au luminat laser ţintele în care stăteau liderii Hamas - mulţi lideri Hamas, dintre cei care au dat atacul asupra Israelului din 7 octombrie, au fost eliminaţi. Lucrurile astea nu se fac numai din computer. Trebuie să fii sigur că liderul respectiv se află în locaţia lovită aerian.

Acum, chestiunea asta cu invazia terestră este intens discutabilă, fiindcă este pregătit un cor anti-Israel, dintr-o bună parte a lumii, care condamnă - a condamnat din 7 octombrie - victimele civile din Gaza. Nu că ele nu trebuie, în mod evident, deplânse, dar Israelul fusese cel atacat în 7 octombrie, nu ripostase în niciun fel şi toată lumea, în discursuri publice, ataca Israelul, ceea ce este o aberaţie. Acum, însă, vedeţi bine, sunt multe declaraţii oficiale, se bazează şi pe cifre ONU, mii de civili din oraşul Gaza ar fi fost ucişi sau răniţi, se cere încetarea focului. Un ministru din cabinetul lui Rishi Sunak - din cabinetul britanic - a fost înlocuit de premier pentru că cerea încetarea focului în Gaza.

Hamas mizează, acum, pe această coaliţie internaţională, pe presiunile mediatice. Până şi SUA au cerut amânarea invaziei terestre, după cum ştiţi, săptămâna trecută - ei au spus că pentru o pregătire mai bună. Armata israeliană este pregătită pentru aşa ceva, dar s-a spus că tot din cauza presiunii media internaţionale.

În acest moment, situaţia este fără ieşire, dacă mă întrebaţi. Adică Israelul încearcă să elimine Hamasul, Hamasul foloseşte fără scrupule civili palestinieni şi civilii palestinieni mor pe capete."

Vezi și: Erdogan se întâlnește cu ministrul iranian de Externe. Chirieac: Nu este o veste bună. Mă îngrijorează foarte tare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel