Ce se întâmplă atunci când întinzi piciorul pe bordul mașinii. Atenție: imagine cu impact emoțional!

mașină
mașină

Polițistul Daniel Zontea a atras atenția cu privire la un obicei periculos pe care mulți oameni îl au în mașină.

”Eram la un accident și simțeam că mor de cald sub toropeala pe care o degaja asfaltul încins. În acel moment singurul lucru pe care îl aveam în minte era să termin cât mai repede cercetarea la fața locului, să dau drumul la trafic și să mă refugiez în cea mai deasă umbră posibilă.

Deși eram setat pe accident, undeva, prin aglomerația din trafic, observ prin geamul pe jumătate deschis al unei mașini negre o pereche de picioare, ce se desfășurau relaxat peste bordul mașinii.

Îmi continui privirea deja fixată pe mașină, abandonez pentru moment ruleta din mână și continui acum să măsor mai mult membrele inferioare, care acum îmi păreau mai lungi decât urmele de frânare rămase pe asfalt și reușesc să văd privirea destinatarului, oarecum mascată de telefonul cu care reda, cel mai probabil într-un live, mărturiile din stradă.

Cu o clătinare a capului îi dau de înțeles că poziția adoptată (cu picioarele întinse pe bord, către parbriz) este mai de grabă potrivită pentru salteaua din baldachin, decât pentru bordul încins sub care zace un airbag, care-i oricând gata să-și arate mușchii în urma unui neprevăzut impact.

În replică la gestul meu, unul neinspirat perceput, văd cum pasagera duce mâna stângă spre piept și, tot printr-o clătinare a capului, îmi transmite că ar trebui să mă uit mai atent, să văd că are centura pusă și că telefonul nu-i interzis celui din dreapta. Apoi masina dispare ușor în aglomerația din trafic, lăsându-mă pe mine cu măsurărorile și cu imaginea unei radiografii în minte. Nu vă pot reda scenariul din gând, de aceea am căutat pe net o imagine cu ceea ce se întâmplă atunci când confunzi airbagul cu baldachinul. Și nu, nu trebuie să fii medic ortoped pentru a pricepe”, a fost mesajul polițistului.

Pacienta din imaginea de mai sus este o tânără din Wales, Marea Britanie, care a fost surprinsă ținând picioarele pe bord în momentul unui accident. La șocul impactului a participat și airbagul, iar poliția din Wales — care a și dat publicității această imagine — a spus că traumele i-au schimbat definitiv viața tinerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel