Pune bicarbonat pe carne.
Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.
Pasul 1
Pregătiți carnea.
Pasul 2
Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne.
Pasul 3
Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.
Pasul 4
Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.
Pasul 5
Continuați cu rețeta dumneavoastră.
Cezar Osiceanu vă propune astăzi o rețetă ușoară, dar delicioasă: ciorbiță de legume cu dovlecei la greu!
„Pentru ciorbiță avem nevoie de:
3 dovlecei groși, tăiați cubulețe mai mari
2 morcovi tăiați cubulețe
1 țelină mică tăiată cubulețe
câte 1 ardei gras verde și 1 roșul tăiați cubulețe potrivit de mari
2 cepe tăiate Julien
3 cartofi albi tăiați cubulețe nu prea mici
cozile de la câteva ciuperci tăiate mai mare
1 litru de borș
leuștean și pătrunjel proaspăt și tocat
2 ouă
smântână
1 cutie de suc de roșii
condimente după gust, naturale, nu chimice!
Mod de preparare:
Călim ușor ceapa, adăugăm morcovii și țelina și, când s-au înmuiat, adăugăm și ardeiul gras să se calească toate împreună. Turnăm peste ele apa în oală și așteptăm să fiarbă, iar între timp, batem cele două ouă cu smântână. Adăugăm în oală cartofii, dovleceii, cozile de ciuperci și sucul de roșii și lăsăm oala să fiarbă, la foc, potrivit testând doar gradul de fierbere al cartofului cu o furculiță. Când sunt fierte legumele, adăugăm smântâna cu borșul și amestecăm continuu, ca să nu facă cocoloașe”, a zis Cezar Osiceanu.
„Scoatem o porție, lături o felie de pâine neagră și proaspătă. Nu uitați de leușteanul care dă gustul ciorbei! Ciorbița noastră merge atât caldă, cât și rece. Lângă ea trebuie să aveți și un ardei iute! Poftă bună!”, a mai zis pilotul.
„Borșuleț de legume și varză a la Cezar. Listă ingrediente.
Pentru borșulețul de legume și varză avem nevoie de:
1. Un ardei gras verde și unul galben tăiați cubulețe
2. Un ardei kapia tăiat la fel
3. 2 morcovi tăiați cubulețe
4. O țelină medie tăiată la fel ca morcovii
5. 2 cepe albe tăiate mărunt
6. O jumătate de varză tăiată mai spre fideluță
7. O cutie cu roșii decojite și în suc propriu
7. 1 litru de borș proaspăt
8. Câte o legătură de leuștean și pătrunjel proaspete.
Punem la călit în oală întâi morcovii cu țelina și, când s-au înmuiat bine, adăugăm ardeiul gras, cel kapia și ceapa amestecând permanent pentru ca să nu se lipească.
La final punem și varza pentru 2-3 minute după care turnăm apă caldă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit vreo 10 minute. Adăugăm roșiile și, odată cu ele, borșul în oală și lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Și acum țuști cu licoarea noastră magică într-o farfurie, de pământ de preferat, pe fundul căreia punem leușteanul și pătrunjelul proaspăt tocat. Iar dacă vrem să nu ne frigem cu borșul fierbinte, vom folosi o lingură de lemn precum bunii și străbunii noștri.
Și ca totul să fie perfect, vă propun să înlocuiți pâinea cu o mămăliga pripită aurie și frumoasă ca la mama noastră România acasă, iar pentru amatori o cinzeacă de țuică de prună este fix sănătate curată, nu-i așa? Mirosul superb degajat de aburii fierbinți din farfuria noastră, culorile așijderea și vremea de afară ne vor spune toate așa într-o doară Poftă bună!
P.S. Borșulețul nostru recomandat este recomandat și celor care vor să slăbească un pic!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu