Nelu Tătaru a aflat ce a hotărât instanța în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA Iaşi de luare de mită.
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA Iaşi de luare de mită, decizia pronunţată, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă, informează Agerpres.
"Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpatul Tătaru Nelu împotriva ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din data de 4 noiembrie 2024, emisă în dosarul nr. 13/12/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi. (...) Definitivă", este decizia postată pe site-ul oficial al Instanţei supreme.
Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de 4 noiembrie, faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală şi obligaţia de a nu exercita profesia de medic în cadrul niciunei unităţi spitaliceşti din sistemul public de sănătate", se precizează în comunicat.
DNA anunţa, pe 10 octombrie, că Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 3 aprilie - 12 iulie, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi, Nelu Tătaru ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist şi anume intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.
În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, informează DNA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu