Din ce în ce mai mulți oameni nu mai consumă pâine și încearcă să urmeze diete care nu conțin carbohidrați rapizi. Mii de bloggeri au împărtășit o mulțime de informații despre ceea ce sa schimbat în viața lor, deoarece au decis să renunțe la produsele pe bază de făină. Rezultatele sunt cu adevărat impresionante: pielea lor devine mai sănătoasă, pierd în greutate și devin mai energice.
Boabele de grâu sunt bogate în vitamine. Acestea dispar, însă, atunci când cerealele sunt procesate. Chiar și făinurile albe de calitate superioară păstrează numai 30% din substanțele benefice pe care le conțin înainte de a fi prelucrate și, din păcate, aceste substanțe devin inactive după doar 2 săptămâni.
Cererea de grâu este tot mai mare. Pentru a putea face faţă, agricultorii folosesc pesticide. În plus, pentru a face făina albă, producătorii folosesc aceleași substanțe pe care le folosim pentru spălare: peroxidul de benzoil, persulfații și dioxidul de clor. Înainte de a cumpăra pâine, asigurați-vă că este făcută cu făină organică, nu cu făină rafinată. Făina rafinată este supusă procedurilor descrise mai sus.
Dacă o persoană mănâncă în cea mai mare parte produse din făină, se pot confrunta cu probleme ale pielii. Acneea este de obicei cauzată de gluten (din cuvântul latin pentru "lipici") conținut în pâine. Corpul nu poate excreta gluten, deci provoacă și leziuni intestinale. Înainte de a merge la cosmetică sau la un dermatolog, încercați să vă schimbați mai întâi dieta.
Glutenul poate provoca probleme digestive diferite. Pâinea integrală conține un element important - fibră - în timp ce produsele din făină nu au acest lucru. 5-6 felii de pâine integrală pe zi vă oferă suficientă fibră pentru a respecta norma zilnică. Dacă doriți să obțineți această normă consumând fructe și legume, va trebui să consumați 14 mere, 21 morcovi, 25 roșii sau aproximativ 5 lbs de castraveți.
Făina albă determină creșterea nivelului de zahăr din sânge și, ca rezultat, crește nivelul de insulină. Când mănânci o felie de pâine, zahărul din sânge se ridică repede, dar apoi scade repede și începi să te simți mai rău și vrei să mănânci carbohidrați mai rapizi pentru a te simți mai bine. Astfel de modificări drastice ale nivelului zahărului din sânge pot duce chiar la diabet.
Peste 70% dintre persoanele care nu mai consuma pâine pierd din greutate în primele 2 săptămâni. O felie de pâine de dimensiuni medii conține 0,6 g de fibră, iar celelalte ingrediente se transformă în grăsimi corporale. Indicele glicemic pentru pâine este chiar mai mare decât pentru ciocolată. Și amidonul conținut în produse de patiserie se descompune în tractul digestiv și se transformă în glucoză care intră în sânge, ceea ce înseamnă că vă va face să vă simțiți foame în curând.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News