EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu dosarul cu șină începând cu data de 5 iunie 2023/ video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

George Tuță (PNL) a fost invitat la emisiunea „Generația Schimbării", de la DC News TV, moderată de Narcis Neagoe, unde a vorbit despre digitalizare. 

„Deși avem IT-iști foarte buni și copii olimpici la informatică, competențele digitale nu sunt prezente, deși toată lumea are un telefon, foarte mulți nu știu să-l folosească la capacitatea maximă.", a spus gazda emisiunii, Narcis Neagoe.

„În topurile acestea, privind competențele digitale sau economia digitală, suntem ultimii la nivel european și pentru că statul e ultimul care s-a modernizat pe acest parcurs. Discutam cu cineva legat competențe digitale că cel care navighează pe internet sau pe social media nu poate fi considerat om care are competențe digitale. Da sau nu, pentru că noi ar trebui să facem sistemele publice la fel de ușor de utilizat precum le sunt aceste platforme care au ca obiectiv atragerea unui număr uriaș de clienți. Ei și-au propus să atragă pe toată lumea și să măsoare de fiecare dată un client s-a plictisit, a ieșit din aplicație, care a fost motivul.

Dacă și statul ar face aceste strategii, de a-i include pe toți cetățenii, eu cred că și oamenii ar fi mult mai dispuși să utilizeze și nu o spune eu, sunt datele. Ghișeul.ro, care e una dintre primele aplicații la nivel național ale statului român, a beneficiat de un succes uriaș. Are 200.000 de descărcări.

După care, site-ul. În momentul în care, tot în Parlament, împreună cu Sebastian Burduja am reușit să trecem acea bucățică mică de lege prin care Ministerul de Interne poate să-ți elibereze certificatul de cazier judiciar electronic, cred că s-a depășit numărul de 200.000 de oameni care au descărcat acest cazier cu ajutorul acestui Ghișeul.ro.”, a spus George Tuță. 

„Am avut o ieșire din țară la 1 mai și am avut nevoie de cazier juridic descărcat online, l-am avut pe telefon și la vamă mi-a fost cerut în format fizic.", a spus Narcis Neagoe.

„Și se întâmplă din ce în ce mai des. Eu abia aștept data de 5 iunie, momentul în care toată pomana asta pe care am creat-o dosarului cu șină ar trebui să se săvârșească prin moartea lui definitivă. Atunci iese în afara legii dosarul cu șină. Este interzis oricărei entități din România care prestează un serviciu public, fie că este instituție publică, fie că e instituție de drept privat și aici obiectivul a fost în zona școlilor și a companiilor care oferă servicii publice.

N-au voie să mai ceară articole de birotică și papetărie și credeți-mă că scrie în paranteză: „dosar cu șină, dosar de carton, dosar de plastic". Nu mai devreme de ieri, îmi trimitea cineva un exemplu,  la un liceu cunoscut din București unde ți se cere dosar de plastic, în paranteză „nu de carton”.

Este tot o rezistență la schimbare: „până acum așa am făcut și n-am greșit niciodată”. Acesta este argumentul suprem pe care schimbarea, de multe ori, se întâlnește ca cu un zid. Oamenii respectivi nu au nevoie de toate datele respective, de copiile de pe identitatea noastră. CNP-ul nu evoluează, dar logica pe care o avem este că la fiecare pas să validăm că suntem noi și să demonstrăm că suntem noi.", a spus George Tuță. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel