Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Budăi: Suntem într-o direcţie bună. Am văzut determinarea lui Marcel Ciolacu

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ne ridicăm la "aşteptările" Comisiei Europene? Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu ultimele informaţii.

România va pierde banii care i se cuvin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) dacă nu duce la capăt reformele pe care și le-a asumat. Una dintre cele mai delicate, din punct de vedere politic cel puțin, este cea privind pensiile speciale. Însă, din spusele ministrului Muncii, Marius Budăi, lucrurile par să se îndrepte în direcţia bună după ultimele discuţii cu Comisia Europeană.

"Au fost anumite discuţii timp de două zile. Sunt anumite chestiuni pe care le-am stabilit cu Comisia Europeană care a spus foarte clar că legea intră într-o direcţie foarte bună, ce aţi făcut până acum este foarte bine. Mai avem nevoie de câţiva paşi pentru a putea realiza acest jalon, lucru care, în următoare zile, va fi gata. Voi prezenta coaliţiei să ceară miniştrilor de resort să vină cu soluţii de perspectivă.

Nu s-a pus niciodată problema ca acest jalon să fie rezolvat ori înainte ori după rotativă. Nu s-a pus aşa problema, din ce ştiu eu, în cadrul coaliţiei. Problema trebuie rezolvată că e pe timpul unui prim ministru sau un ministru sau altul, nu contează. Ea trebuie rezolvată, este responsabilitatea coaliţiei. Eu am văzut determinarea şi hotărârea lui Marcel Ciolacu ca acest lucru să fie rezolvat, inclusiv implementarea PNRR şi atragerea fondurilor necesare ţării noastre" a explicat Budăi la România TV.

Ciolacu vrea legea pensiilor speciale până la vacanța parlamentară

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că își dorește ca proiectul de lege privind pensiile speciale să fie adoptat în Camera Deputaților până la finalul acestei sesiuni parlamentare, într-o formă care să fie acceptată de Comisia Europeană. El a mai spus că PSD a decis ca din viitorul guvern să nu facă parte secretari de stat şi membri în cabinetele demnitarilor „care fac cumul de pensii speciale”. „Eu sper din tot sufletul ca până la încheierea actualei sesiuni parlamentare să închidem legislația cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul guvern să vină cu o asumare a răspunderii într-o sesiune extraordinară”, a declarat Marcel Ciolacu marți, la finalul ședinței Consiliului Politic Național.

Jalonul „pensii speciale” este unul dintre cele mai importante trei jaloane ale PNRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel