Război în Israel. TAROM suspendă zborurile. Ce se întâmplă cu românii care n-au reuşit să revină în țară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Încă mai sunt români în Fâșia Gaza. De mâine, TAROM opreşte toate cursele spre Israel. Se va zbura doar cu acordul Ministerului Afacerilor Externe.

Guvernul ar pregăti un act prin care să permită românilor cu venituri mici să-şi recupereze banii pe care i-au plătit pe biletele de avion. Surse guvernamentale citate de Antena 3 spun că acest cost de 350 euro a fost până la urmă cel negociat cu TAROM, pentru că ar fi fost mult mai mare în condiţiile de faţă. Actul va ajunge pe masa Guvernului, astfel încât o parte dintre cei care s-au întors din Israel în România şi au fost nevoiţi să mai plătească încă o dată să poată să recupereze aceşti bani dacă au venituri mici.

Într-adevăr, TAROM operează doar astăzi curse. De mâine, se suspendă zborurile. Se vor efectua zborui doar cu acordul MAE. Aici trebuie să existe şi o discuţie în Guvern. Sunt români, potrivit unor surse guvernamentale, care au plecat în Israel după ce a izbucnit acest conflict, crezând că îşi pot face în continuare pelerinajul. Au ajuns acolo, au văzut situaţia de război şi faptul că situaţia de securitate este dificilă şi ei trebuie să se-ntoarcă acasă. Vor exista discuţii la nivel diplomatic.

1.800 de români, repatriați

Până în momentul de faţă, au fost repatriaţi aproximativ 1.800 de români.

283 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România în cursul zilei de ieri şi azi-noapte, cu trei curse TAROM - două din Tel Aviv, Israel, şi una din Amman, Iordania, şi cu o cursă operată de o companie privată, transmite Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah şi echipa din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a celulei de criză a ministerului rămân pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi acolo.

Cetăţenii români care sunt pe teritoriul Israelului se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv, comunicând datele de identificare şi coordonatele la adresa de e-mail de [email protected] şi la numerele de telefon de permanenţă ale Ambasadei din Tel Aviv şi Consulatului General de la Haifa.

Vezi și: "Două bilete la TAROM costau 1.250 de euro". Româncă, blocată în Israel: "A căzut o rachetă la 50 de metri de apartamentul nostru"

”Un mare BRAVO” pentru piloții TAROM care zboară la Tel Aviv. Răzvan Pascu: Greața se duce direct către Ministerul Transporturilor

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel