Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen, a explicat în ce fază este vaccinul românesc anti-COVID.
Virgil Păunescu susține că proiectul românesc al vaccinului anti-Covid nu se află într-o fază foarte avansată pentru că nu sunt suficienți bani.
„Nu este într-o fază foarte avansată, dar lucrăm la el. Mergem mai încet, dar mergem înainte. Asta pentru că tehnologia pe care o folosim noi este una complet nouă și toate instrumentele de măsurare, toți reactivii cu care lucrăm trebuie produși la comandă și în mod special și asta ia timp. Pe de altă parte, am avea nevoie și de o finanțare mai consistentă.
Până în momentul de față, am primit sprijin din partea autorităților prin Ministerul Educatiei și Cercetării, Ministerul Apărării, prin Institutul Cantacuzino, unde am găsi cel mai important lucru de care aveam nevoie, un colectiv care să înțeleagă ce facem noi și în ce constă această tehnologie. Este derivată din vaccinul personalizat în cancer și ea dezvolta imunitate bazată pe limfocite T citotoxice și foarte puțin sau deloc pe anticorpi.", a declarat Virgil Păunescu pentru TVR.
Virgil Păunescu a declarat că și-a administrat vaccinul anti-COVID.
„Reacțiile au fost cele specifice unei vaccinări – dureri musculare, dureri articulare, o stare pre-gripală. Au durat câteva zile și cred că au fost din cauza faptului că noi, folosind o tehnologie total nouă, am bâjbâit un pic cu dozele și cred că mi-am administrat o doză prea mare. Dozele pe care le preconizam acum în studii sunt cam de 10 ori mai mici decât cea pe care mi-am administrat-o eu. În condițiile astea, dacă vor exista, reacțiile vor fi mult mai reduse.”, a mai spus Virgil Păunescu.
Institutul OncoGen din Timişoara, specialiştii lucrează la un vaccin în colaborare cu Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu