Ce se întâmplă cu voucherele de alimente și noua impozitare a pensiilor. ”Suntem într-o zonă relaxată”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre noile schimbări pentru pen

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloș, să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor, dar şi cu privire la voucherele pentru alimente pe care le primesc pensionarii, pentru ca aceştia să nu piardă bani în urma recalculării.

”Nicio pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii, până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, lucrează la ea, şi apoi vedem ce trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD, conform Agerpres. 

El a menţionat că în Guvern se va purta o discuţie şi despre pragul până la care se impozitează pensiile, având în vedere că după recalculare unele vor depăşi pragul actual.

”I-am cerut ministrului Finanţelor să îmi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (...) O să vină ministrul Finanţelor pe aceste praguri. Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban nici prin impozitare, nici prin renunţare la vouchere (voucherele sociale pentru alimente care sunt acordate pensionarilor - n.r.)”, a conchis premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel