Află în articol de ce este posibil să te confrunți cu amețeli atunci când ești răcit.
Dacă vi s-a întâmplat vreodată să aveți și amețeli atunci când sunteți răcit, aflați că orice viroză poate să afecteze nervul echilibrului, situat în urechea internă. Așa se face că deși pare că ne confruntăm cu o banală răceală ne putem trezi și cu astfel de simptome. Un virus respirator poate să producă neuronită vestibulară. În astfel de cazuri anti-inflamatoarele sunt absolut necesare.
"Înseamnă o inflamație a nervului echilibrului. Se trezeau dintr-o dată într-o criză de vertij, de amețeală. Și le țiuia urechea și nu mai auzeau deloc. Acel virus respirator s-a dus pe nervul auditiv. Tu faci un tratament anti-inflamator să stopezi inflamația și local, la nivelul nervului", a declarat dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.
În interiorul urechii interne avem celule electice. Aceste celulele transformă undele sonore în unde electrice care vor ajunge la creier. De fapt, cu ajutorul creierului auzim.
"Avem teste pentru electricitate celulelor și, în 10 secunde, măsurăm toate celulele electrice pe toate frecvențele, peste nivelul unei audiograme. Vă spunem cum merge urechea internă", a explicat dr. Ioana Vodă, medic primar ORL.
Tot în urechea internă găsim o parte așa numită vestibulară. Aceasta se ocupă de echilibru, iar dacă are de suferit, apar amețelile.
"Dacă doar amețim ne oprim din mișcarea pe care o facem, ne revenim puțin și spunem ce am făcut de am pățit așa ceva. Refacem mișcarea și ne dăm seama că avem o parte pe care amețim și una pe care nu amețim. Asta e bine. E rezolvabilă", a mai spus dr. Ioana Vodă.
Dacă observați că vă confruntați cu amețeli atunci când sunteți răcit trebuie să mergeți la medicul ORL. El este cel care vă poate prescrie tratamentul potrivit în acest caz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News