O regulă pe care mulţi o urmează cu stricteţe este să bage mâncarea în frigider, abia după ce se răceşte. Motivul? Total fals.
Adăugarea bicarbonatului de sodiu la fierberea cărnii pentru frăgezirea mai rapidă este un așa-zis truc eronat. Toate vitaminele hidrosolubile se vor distruge.
Mitul cu sărarea cărnii înainte de frigere este și el fals. Sarea va favoriza eliminarea vitaminelor hidrosolubile, carnea se va usca, potrivit jurnalul.antena3.ro. Testarea cu linguriţa este un alt mit. În realitate, multe toxine nu schimbă culoarea linguriţei de argint, astfel că preparatul pe care l-aţi pregătit s-ar putea să fie toxic.
Vezi și: De ce nu e bine să dormi cu telefonul pe noptieră. Efecte periculoase. Vei renunța!
Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals.
Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu, scrie foodstory.stirileprotv.ro. Însă mâncarea nu are de suferit. Din contră, dacă o laşi prea mult timp în bucătărie, s-ar putea să se umple de microorganisme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News